Nikaragua tarafını seçti: Çin, Nikaragua Büyükelçiliği'ni tekrar açtı!

Nikaragua, Pasifik'te yaşanan soğuk savaşta tarafını seçti. ABD, müttefiklerini toparlar ve saflarını sıklaştırırken Çin de boş durmuyor: Çin, Tayvan ile diplomatik ilişkilerini sonlandıran Nikaragua’da 1990’dan beri kapalı olan büyükelçiliğini yeniden açtı.

Orta Amerika ülkesi olan Nikaragua, geçtiğimiz ay Pekin lehine Tayvan ile olan tüm diplomatik ilişkisine son vererek Çin tarafında bir duruş sergilemişti.

30 YILDIR KAPALI OLAN BÜYÜKELÇİLİK TEKRAR AÇILDI

Nikaragua’nın Çin ile diplomatik ilişkilerini güçlendirmesinin ardından Çin, Nikaragua’da bulunan ve yaklaşık 30 yıldır kapalı olan büyükelçiliğini yeniden açtığını açıkladı.

NİKARAGUA'MIZA HOŞ GELDİNİZ

Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada, büyükelçiliğin açılışında, “Nikaraguamıza hoşgeldiniz” diyerek karşılamada bulundu. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi de dün Nikaragua Dışişleri Bakanı Moncada ile yaptığı görüşmede, Pekin’in, Nikaragua’nın Tayvan ile ilişkisini kesme kararını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

TAYVAN İLE OLAN İLİŞKİLER,  BİR ÜLKENİN TARAFINI ANLAMANIN EN KOLAY YOLU

Pekin yönetimi, Tayvan’ın kendisine bağlı olduğunu savunurken, Tayvan ise Çin’den hiçbir zaman resmi olarak bağımsızlığını ilan etmemiş olsa da, kendisini bağımsız demokratik bir devlet olarak görüyor.

Nikaragua tarafını seçti: Çin, Nikaragua Büyükelçiliği'ni tekrar açtı! ile ilgili etiketler Çin nikaragua tayvan Büyükelçilik
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.