Nihat Özdemir'den kulüplere yabancı sınırı mesajı: 1 yıl önce bildirdik

TFF Başkanı Nihat Özdemir yabancı sınırlaması için alınan kararın kulüplerin daha rahat hazırlanması için 1 yıl önceden bildirdiklerini ve kulüplerden gelen talep sonrası 1 yıl ertelediklerini söyledi. Özdemir, TFF 1. Lig'de 2022-2023 sezonundan itibaren VAR uygulamasının hayata geçirileceğini bildirdi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir genel kurul toplantısında açıklamalar yaptı. Özdemir, yabancı sınırı ile ilgili kararı kulüplere 1 yıl önce bildirdiklerini belirterek, TFF 1. Lig'de de VAR uygulamasının 2022-2023 sezonunda hayata geçirileceğini açıkladı. Süper Lig A.Ş'nin kurulmasını desteklediklerinin altını çizdi.

Nihat Özdemir'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Yeni yabancı kuralını geçen sezon uygulayacaktık ancak sizlerden gelen talep nedeniyle bir yıl erteledik. 2021-2022 sezonunda uygulayacağımızı da kulüplerimize 1 yıl önce bildirdik. Geçen sezon kulüplerimizin rahat hareket etmesi için yabancı oyuncu sayısını 16'ya çıkardık."

SEYİRCİ AÇIKLAMASI

"Taraftarlarımız artık statta maç izleyebilecekler. Stadyum kapasitelerinin yüzde ellisi, locaların yüzde yüzü olmak üzere taraftarlarımız bu sezon maç izleyebilecekler. Salgının seyrine göre futbol ailemiz için her türlü kolaylığı sağlayacağız. İnşallah tüm vatandaşlarımızın aşılarını olmalarıyla birlikte yüzde yüz seyirci alındığı günlere yeniden kavuşacağız."

KURA ÇEKİMİ İSTANBUL'DA

"PSG - Başakşehir maçında Pierre Webo'nun yaşadığı ırkçılık karşısında ülkece gösterdiğimiz tavır tarihe geçmiştir. Şampiyonlar Ligi finali için hazırlıklarımızı eksiksiz şekilde 2 yıldır tamamladık. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda 2005 finalini tekrar yaşatmaktı. UEFA ile görüşmelerimizde hep seyircili final istediğimizi belirttik. Cumhuriyetimizin ve TFF'nin 100. yılında İstanbul'da bunu gerçekleştireceğiz. Ağustos ayının sonunda Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin kura çekiminin yanı sıra UEFA Gala Gecesi'ne de ev sahipliği yapacağız."

SERVET YARDIMCI İLE 4 YIL DAHA

"Servet Yardımcı 4 yıl daha UEFA Yönetim Kurulu'nda görevini sürdürecektir. Yardımcı'yı tebrik ediyorum. Türk dili konuşan milletlerin futbol federasyonları ile yaptığımız görüşmeler Türk futbolu için önemli bir fayda sağlayacağına inanıyor, bu tür iş birliklerini arttırmak istiyoruz."

TFF 1.LİG'E DE 'VAR' SİSTEMİ GELİYOR

"Türk hakemlerimize güveniyoruz. Cüneyt Çakır, Halil Umut Meler ve Ali Palabıyık, Şampiyonlar Ligi'nde maç yönetti. İstikrara inanıyoruz. VAR sistemi her geçen yıl daha iyiye gitmektedir. MHK Başkanımız Serdar Tatlı, VAR kadrosunu genişletiyor. 2022-2023 sezonundan itibaren TFF 1. Lig'de de VAR'ı uygulamayı düşünüyoruz.

SÜPER LİG AŞ KURULUYOR!

"Süper Lig AŞ'nin kurulmasıyla ilgili mutabakatımız vardır. TFF'nin kanunen sahip olduğu yayın haklarının tüm paydaşlarının 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig ekiplerini de kapsayacak şekilde "Lig AŞ" kurulmasını TFF olarak destekliyoruz. Bunu hukuken de inceliyoruz. Yapılması gereken bir takım uyum çalışmalarının olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Yayın haklarının kullanılması için "LİG AŞ" kurulmasını destekliyoruz."

Nihat Özdemir'den kulüplere yabancı sınırı mesajı: 1 yıl önce bildirdik ile ilgili etiketler Nihat Özdemir TFF Süper Lig VAR TFF 1. Lig yabancı sınır süper lig a.ş. seyirci
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.