Nihat Özdemir neden istifa etti? TFF'de başkanlık seçimi ne zaman?

Nihat Özdemir: "Bugün itibariyle federasyon başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin. İnanın, futbol konuşmak, maç izlemek bile istemiyorum. Kulüp başkanlarını görmek dahi istemiyorum. Birbirlerinin yüzüne gülüyorlar, sonra toplantıda demediklerini bırakmıyorlar."

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir görevinden neden istifa etti? Dünkü TFF yönetim kurulu toplantısında neler yaşandı? Milliyet'teki habere göre ayrıntılar şöyle...

Yönetim kurulu toplantısına gelen Özdemir, önce üç gündem maddesini hatırlattı ve Mehmet Baykan’ın yerine geçecek başkan vekili olarak Mustafa Çağlar’ı önerdi.

Çağlar’ın seçilmesinin ardından profesyonellerin dışarıya çıkmasını isteyen Nihat Özdemir, “Bugün itibariyle federasyon başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin. İnanın, futbol konuşmak, maç izlemek bile istemiyorum. Kulüp başkanlarını görmek dahi istemiyorum. Birbirlerinin yüzüne gülüyorlar, sonra toplantıda demediklerini bırakmıyorlar” diye konuştu.

ALİ KOÇ VE GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ'A TEPKİ 

Daha sonra, arkadaşlarıyla birlikte Kulüpler Birliği Vakfı ile yapılacak naklen yayın toplantısına geçen Özdemir, beIN Sports’un son teklifini başkanlara anlattı.

“Bu benim son görevimdi, istifa kararı aldım” diyerek sözlerine devam eden Özdemir, “Bu işi kendi aranızda çözersiniz. Hakkınızı helal edin” dedi.

O sırada TFF yöneticisi Nuri Akın, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ’a dönerek, “Hadi buyrun bakalım. Çok istiyordunuz. Bundan sonra neler olacak hep beraber göreceğiz” derken, Özdemir de odayı terk etti.

MEHMET BAYKAN'IN İSTİFASI...

Mehmet Baykan’ın istifa kararı da Nihat Özdemir’i çok üzdü. Çarşamba sabahı görevinden istifa ettiğini söyleyen Baykan’a Özdemir, “Neredeyse 20 günden fazla oldu (hakemlerle ilgili) bu karara, neden reaksiyon göstermedin? Bu konu üzerinde o kadar beraber konuştuk niye dile getirmedin?” dediği ve arkadaşlarına bununla ilgili şunları söylediği ortaya çıktı: “Birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımızın beni bu kadar kolay yarı yolda bıraktıklarını hiç düşünmemiştim. Bu durum seni çok fazla üzdü.”

YENİ VEKİL MUSTAFA ÇAĞLAR

Özdemir’in istifasının ardından hızlı bir toplantı gerçekleştiren Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, aldığı kararla, 1. Başkan vekili Servet Yardımcı’nın, vekâleten başkanlık koltuğuna oturduğunu açıkladı.

TFF ayrıca, Yardımcı’nın başkanlığa geçmesi, diğer başkan vekili Mehmet Baykan’ın da istifa etmesi nedeniyle Mustafa Çağlar’ın da yeni başkan vekili olmasına karar verdi.

TFF BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN?

Özdemir’in ayrılığı sonrasında TFF statüsündeki maddeleri işletecek olan Futbol Federasyonu Yönetimi, üç ay içerisinde seçime gidecek. TFF’nin, olağan mali genel kurulu, seçimli genel kurula çevirmeyi planladığı ifade edildi. Ancak yeni gelecek yönetim kurulu, yine statü gereği bir yıl görev başında olabilecek. Bu sürecin ardından bir seçim daha yapılması zorunlu olarak görülüyor.

Nihat Özdemir neden istifa etti? TFF'de başkanlık seçimi ne zaman? ile ilgili etiketler Nihat Özdemir TFF
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.