Nihat Özdemir: Ayasofya'da Fetih Suresi okunurken hüngür hüngür ağladım!

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, Türkiye Futbol Federsyonu Başkanı işadamı Nihat Ödemir ile Ayasofya'da kılınan cuma namazının ardından yaptıkları görüşmeyi aktardı. Çekirge, Özdemir'in "Hüngür hüngür ağladım" ifadelerini kullandığını belirtti.

Ayasofya'da kılınan cuma namazının ardından Nihat Özdemir ile konuşma yapan Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'nin söz konusu ifadelere yer verdiği yazısı şu şekilde:

Dün bir tarih yazıldı elbette...

86 yıl sonra, Ayasofya’da cuma namazı...

Elbette her açıdan yazılacak bu tarih...

Ben bu defa “İş adamları ne hissetti?” diye merak ettim.

Ve namaz çıkışı, Türkiye’nin sayılı işadamlarından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’i buldum.

Bir grup işadamıyla birlikte Ayasofya’dan çıkıyorlardı.

Ve elbette “Ayasofya’da cumayı” konuşuyorlardı. Her biri inanılmaz bir duygu kuşatmasında... Etkilenmişler...

"İÇİMDEN GÜRÜL GÜRÜL BİR NEHİR AKTI"

Sordum:

“Nihat Bey, tarihi bir an yaşadınız. Ne hissettiniz?”

Özdemir anında cevap verdi:

“Vallahi Fatih, Fetih Suresi okunurken içimden gürül gürül bir nehir aktı. Gözyaşlarımı tutamadım. Hüngür hüngür ağladım.”

"HUZUR VE HUŞU İÇİNDE GÖZYAŞLARIYLA NAMAZ KILDIK

- Nasıldı namaz anı ve içerisi?

“Fatih’in İstanbul’u almasından sonra, bu millet bir kez daha kendisini Ayasofya’da göstermiştir. Bakın, bu cuma namazına yüz binlerce insan Anadolu’nun her yerinden geldi. Bu neyi gösterir? Bizim hangi ırktan, kökenden olursa olsun en güçlü bağımız Müslümanlıktır, onu bir kez daha gördük. Huzur ve huşu içinde bir namaz kıldık. Gözyaşlarıyla kıldık. Muazzam bir özen ve tertibat vardı.”

"CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A ŞÜKRAN BORÇLUYUZ"

- İşadamı Nihat Özdemir böyle düşünüyor. Ya Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ne diyor?

“Tabii bu tarihi olayın dünya açısından da bir mesajı var. Ayasofya bütünlüğü korunarak, dün olduğu gibi, bugün de yarın da hangi dinden, hangi mezhepten olursa olsun, o görkemli kubbesi tüm insanlığı kucaklamaya devam edecek. Ayasofya’nın bu tarihi gününde cesareti ve iradesiyle bize bu imkânı sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükran borçluyuz...”

Nihat Özdemir: Ayasofya'da Fetih Suresi okunurken hüngür hüngür ağladım! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Nihat Özdemir Ayasofya Ayasofya Camii
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.