"Pencereleri açıp seks yapalım!"

Gazeteci-yazar Nihat Genç'ten Netflix düzenlemesine destek geldi... Komedyen Cem Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu bazı sanatçıların RTÜK denetimine yönelik itirazlarına tepki gösteren Nihat Genç, bu platformlarda eşcinsel ilişki sahnelerinin öne çıkarılmasını eleşirdi ve aile değerlerinin korunması gerektiğini söyledi. Nihat Genç, "Sanatçılar anlamadan dinlemeden lap diye ortaya atlıyorlar... O zaman sokakların ortasında da, penceremizi açıp her tarafta da aleni seks yapalım yani!" dedi

Netflix'in de aralarında bulunduğu, internet üzerinden yayın yapan platformlar Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) denetimi altına girdi.

Perşembe günü Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik", internet üzerinden yapılan istismarı önlemek amacıyla hazırlandı.

RTÜK bundan sonra Netflix, BluTV ve Puhutv gibi dijital mecralardaki içerikleri de denetleyebilecek.

EŞCİNSEL İLİŞKİLER SANSÜRSÜZ ŞEKİLDE YAYINLANIYORDU

Dijital mecralara getirilen bu denetim mekanizmasının ana ekseninde ise, Netflix ve HBO gibi başlıca içerik üreticilerinde yayınlanan popüler dizilerde yer alan LGBTİ+ cinsel ilişkilerin sansürsüz biçimde yayınlanmasının önüne geçilmesi yatıyor.

Özellikle Netflix'in bilimkurgu dizisi Sense8 ve gençlik dizisi Sex Education ile HBO'nun gençlik dizisi EUPHORIA'da toplumun belli bir kısmını rahatsız edebilecek oranda yoğun eşcinsel ilişki sahneleri yer alıyor.

DENETİME TEPKİLER DE VAR

Diğer yandan, RTÜK'ün dijital mecralara getirdiği denetim mekanizması toplumun büyük bir kısmı tarafından destek görse de, uygulamayı "sansürcü" ve "yasakçı" bulan çevreler de var.

Son olarak ünlü komedyen Cem Yılmaz, kararla ilgili sosyal medya hesabında bir paylaşım yazarak, RTÜK denetimini eleştirdi.

RTÜK'ün Netflix başta olmak üzere internet dizi ve film izleme platformlarını denetleyecek olmasına Cem Yılmaz, üzeri çıplak olarak, elinde rakı kadehi ve sigara ile çektiği bir video ile tepki gösterdi.

Cem Yılmaz, paylaştığı videoya, "Bu akşam Netflix'te 22.00 de 'Düşkünüm Sana'" notunu düştü.

RTÜK'e tepki gösteren isimler arasında Şahan Gökbakar, Gökhan Özoğuz, Behzat Uygur gibi isimler de yer aldı.

O SANATÇILARA TEPKİ İSE NİHAT GENÇ'TEN GELDİ

Ancak bu eleştirilere yanıt da gecikmedi... Kısa süre önce, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve HDP politikalarına verdikleri destek nedeniyle ODA TV'deki yazılarına son verme kararı alan gazeteci-yazar Nihat Genç kendisine ait Youtube platformunda bu isimlere sert sözlerle yüklendi.

Veryansın Tv'de "Mekanın sahibi geldi" diyerek sözlerine başlayan Nihat Genç, Netflix gibi platformlara getirilen RTÜK denetiminin doğru bir adım olduğunu belirtti.

Bu denetimi destekleyen herkesi "yobaz" diyerek hedef göstermemek gerektiğinin altını çizen Nihat Genç, "Türkiye egemenlik hakkını kullanıyor. Bir kültür emperyalizmi var, adam sana yaşam anlayışını dayatıyor ya da bir şeyi bozmak istiyor, aile kavramını bozmak istiyor..." ifadelerini kullandı.

"BU EŞCİNSEL SAHNELER NORMAL Mİ?"

Kültür dayatmalarına karşı aydınların konuşması ve tartışması gerektiğini vurgulayan Nihat Genç sözlerini şöyle sürdürdü;

"3 dakikada bir, 4 dakikada bir dünyaca ünlü dizilerin içine eşcinsel sahnelerin yerleştirilmesi, olağandan, normalinden kat kat fazlasının oraya serpiştirilmesi doğal mı, normal mi? Bu konuda Türk aydınları konuşmayacak mı? Bunu illa "yasakla" anlamında niye alıyorsunuz? Bunu önce bir tartışalım, bu bir egemenlik sorunu!

O Netflix'i yöneten zihniyet de; 'Ha bak Çin'e girdiğinde, Yeni Zelanda'ya girdiğinde şöyle tepkilere uğradık' diyecek o da kendine çeki düzen verecek. Böyle olur bu işler... Ama her şeyi, "yobaz" gibi... "Sansür", "yasak" gibi kalıplarla algılamak... İşte bu sömürge aydını! Batı'dan ne gelirse güzel değildir tabii, biz onu alacağız diye bir şey de yok.

SANATÇILARA TEPKİ: O ZAMAN PENCEREMİZİ AÇIP SEKS YAPALIM

Bakıyorum sanatçılar anlamadan dinlemeden lap diye ortaya atlıyorlar...

O zaman sokakların ortasında da, penceremizi açıp her tarafta da aleni seks yapalım yani!

Kuralları yok mu toplumun? Aile, diye bir değer var bunu illa "yobaz" olarak algılamanıza ne gerek var?

Aile anlayışları, modernizm anlayışları, seks anlayışları, cinsellik anlayışları, çocuk, aile büyütme gibi anlayışları tamamen farklı bir şey geliyor...

Normali aşıyorlar, toplumda yüzde 3'tür, yüzde 4'tür eşcinsellik oranı diyelim. Bunu yüzde 60, yüzde 70 gibi sunuyorlar... 10 dakikada bir ya, 10 dakikada bir bütün dizilerde... Bunu tartışmaya hakkımız yok mu?"

 

"Pencereleri açıp seks yapalım!" ile ilgili etiketler Netflix RTÜK Nihat Genç Cem Yılmaz eşcinsel LGBTİ+
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.