Sezgin Baran Korkmaz'dan nemalanan 'besleme gazeteciler' kim?

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Sezgin Baran Korkmaz'a ait SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirketin hesaplarında yaptığı incelemelerde, 132 milyon dolar kara para aklandığını belirledi. Türkiye'nin konuştuğu bu operasyon sonrası bazı gazeteciler sessizliğe büründü. Korkmaz tarafından o gazetecilere para ödendiğini yazan Nihat Genç, o isim veya isimlerin 'Türkiye'nin en güvenilir gazetecileri' listesinde yer aldığını ifade etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen kara para akşama soruşturması kapsamında, SBK Holding ve alt şirketlerinde yönetici olan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, şüphelilerden 10'u yakalandı.

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın da arasında bulunduğu 8 şüphelinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi.

 Nihat Genç, Veryansıntv'deki yazısında o operasyona değindi. Firari durumda olan Sezgin Baran Korkmaz'ın ani zenginliğine işaret eden Genç, durumun FETÖ'cü Akın İpek'le benzerliğine dikkat çekti.

Medyada çıkan haberlerde yardımseverliğine övgüler dizilen ve 'Robin Hood' olarak adlandırılan Korkmaz'ın bazı gazetecilerle yakın ilişkiler kurduğunu ve para karşılığı kendi reklamını yaptırdığını söyleyen Genç, şu ifadeleri kullandı:

"Bu işler böyle başlar, parasıyla bir isim ve itibar peşine düşüş, bir çok gazeteciyi gazeteyi kafalamış haberler yaptırtmış. Ve asıl önemlisi, Sezgin Baran Korkmaz denen adam Türk medyasında bir çok gazeteciyle-isimle görüşmüş, hatta arkadaşlıkları olan var, otelinde ağırladıkları, birlikte fotoğrafı olanlar var... Kimlerle görüşüyor bilmeyen yok, kulaktan kulağa herkes her ismi biliyor, söylüyor, konuşuyor, fotoğraf ve bağlantılardan herkes haberdar, ancak? Yazan çizen yok"

O gazetecilerin 'Türkiye'nin en güvenilir gazetecileri' listesinde yer aldığını ifade eden Genç, yazısını şöyle sürdürdü:

"Sezgin Baran Korkmaz'ın SBK holdingine yapılan baskından sonra, hani, iki gün önce TÜRKİYE'nin EN GÜVENİLİR GAZETECİLERİ açıklanmıştı, işte, bu 'kahraman ağbilerden' hiç değilse bildiklerini söylemelerini beklerdik.

En güvenilir demek en korkusuz demek, en güvenilir demek, bu taraklarda bezi hiç olmamak demek, o halde, Sezgin Baran Korkmaz'ın kankileri olan kankilerini bir zahmet söyleyebilseler!

Söyleyemezler!

Çünkü?

Sezgin Baran Korkmaz ve holdingi gibi, BU EN GÜVENİLİR GAZETECİLER DE gerçek değil PARAVAN! Gerçek gazeteciliği yok etmek kapatmak gizlemek için sahtelerine 'güvenilir' damgası yapıştırılıyor.

Sezgin Baran Korkmaz'ı herkes bildiği halde bugün kimse kalkıp şu şu şu'yla görüşüyordu şu şu şu arkadaşıydı iyi kankilerdi neden kimse demiyor, diyemiyor, neyi saklıyorlar.

En azından şüphelerini dile getirebilirler, en azından bu alingirli işlere hiç sıcak bakmadıklarını bu yüzden Sezgin Baran'la kanki olmuşların adlarını asla anmayacaklarını harbice söyleyebilirler ya da Sezgin Baran dostlarının emri altında çalışmayacaklarını pekala yazıp çizebilirler.

Diyebilirler mi, hayır, tıssss yok.

İşte kolpa işadamı Sezgin Baran bahanesiyle böylelikle 'en güvenilir gazetecileri' de 'test etmiş' yani 'sınamış' olduk. Demek ki neymiş, cilaları simleri bir günde kazındı düştü ve güvenirlikleri iki gün sürmedi!..

Tavizler böyle verilir, herkes biliyor ve kimse hakkında konuşamıyorsa Sezgin Baran Korkmaz'dan susma karşılığı çok şey alınmış, yani, Sezgin Baran Korkmaz kapitülasyonları ve dokunulmaz-imtiyazlıklarını bu güvenilir gazetecilerden hep parayla değil bazen de arkadaşlık ilişkileriyle neyse artık bir şekilde almış, demektir.

Şimdi Sezgin Baran'la görüşen kanki gazetecilerine sorsan, röportaj için gittim, diyecek, çok ilginç adamdı tanımak istedim, ben de bu paraların kaynağını soracaktım, gibi, aklımızla oynayan bin türlü yalanlarla kendilerini savunurlar.

Onlar kendilerini savunacak kılıfı hep bulurlar, bize düşen, gerçeği biliyoruz, o halde, bu gazetecileri TV'lerimize çıkartmayalım. Onların ismini gazeteci diye anmayalım. Onlara program yaptırmayalım. Bu gazetecilere yakın arkadaşımız kankimiz, geçen beni aradı konuştuk gibi cümle içinde adlarını geçirmeyelim. Futbolcusu, belediye başkanı, cumhurbaşkanı adayları, hiç değilse ciddiye alıp bu kolpaların programına çıkmayın, nerdeeeee?

Ey en güvenilir gazeteciler, nerdesiniz?"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Sezgin Baran Korkmaz'dan nemalanan 'besleme gazeteciler' kim? ile ilgili etiketler Operasyon Nihat Genç gazeteci sezgin baran korkmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.