Nihat Akgün’ü vurdurtan Hüseyin Başak öldü!

Yeraltı dünyasının ünlü ismi Nihat Akgün'ün 1999 yılında işlenen cinayetini azmettirdiği gerekçesiyle 21 yıl cezaevinde yatan Hüseyin Başak yaşamını yitirdi. Cezaevinden bir ay önce tahliye olduğu öğrenilen Başak'ın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Servisi’nde tedavi gördüğü öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

27 Kasım 1999 tarihinde Ataköy Marina’da bulunan Mayna adlı restorantta, Hande Ayıral ve o tarihte Kumkapı cinayeti sanığı olarak tanınan Zeynep Uludağ ile yemek yiyen yer altı dünyasının ünlü ismi Nihat Akgün silahlı saldırıya kurban gitmişti.

Halı ve kilim eksperi olarak da tanınan Nihat Akgün'ün vücuduna 11 mermi isabet etmiş, haldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. 

Saldırıda Hande Ayıral ayağından yaralanmış, Zeynep Uludağ ise olaydan sonra restoranttan kaçmıştı.

 

HÜSEYİN BAŞAK’IN AZMETTİRDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI!

Yeraltı dünyasında büyük ses getiren cinayet sonrası, İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, Akgün’ü öldüren Mustafa Akhan ile kardeşi Şaban Akhan'ı, Fatih Silivrikapı’da saklandıkları evlerinde kıskıvrak yakalanmışlardı.

Nihat Akgün’ü vurdurtan Hüseyin Başak öldü!

(Nihat Akgün)

Cinayet sonrası yapılan soruşturmada elde edilen ilk verilerde, Nihat Akgün’ün mafyadaki büyük hesaplaşmanın sonucu öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Alaattin Çakıcı'ya yakınlığıyla tanınan Nihat Akgün'ün, Çakıcı'ya düşman olduğu iddia edilen Hüseyin Başak’ın azmettirmesiyle öldürüldüğü öne sürülmüştü.

BAŞAK’IN AKGÜN’DEN HARAÇ İSTEDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ!

Cinayetin işlendiği tarihte, cezaevinde olan Hüseyin Başak'ın, öldürülmeden önce Akgün'den yüklü miktarda haraç istediği, ancak Akgün'ün bu parayı vermeye yanaşmadığı iddia edilmişti.

Bu arada polis; soruşturmayı, Akgün cinayetiyle ilgili iddiaların merkezinde yer alan bir başka isim üzerinde de yoğunlaştırmıştı.12 Eylül öncesi Ülkü Ocakları Şişli Bölgesi eski Başkanı olan Osman Dönmez’in adı da cinayete karışmıştı.

'CİNAYET ALAATTİN ÇAKICI NEDENİYLE İŞLENDİ!'

 İddialara göre, Alaattin Çakıcı'ya karşı açık bir mücadele sergileyen Ülkü Ocakları eski Başkanı Dönmez'in, Hüseyin Başak'la birlikte, Nihat Akgün'e cephe aldığı söyleniyordu.

Soruşturmada, öldürülen Nihat Akgün'le bir tatil köyünü ortak olarak işleten iş adamı Gürel Aydın da gözaltına alınmış ve olayla ilgili olmadığı anlaşılınca serbest bırakılmıştı.

BAŞAK MÜEBBET HAPİS CEZASI ALMIŞTI!

 Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinde azmettirici olduğu iddiasıyla yargılanan Hüseyin Başak ve cinayet sanısı Şaban Akhan müebbet, kardeşi Mustafa Akhan ise 20 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve bu hüküm kesinleşmişti. Nihat Akgün’ü öldürttüğü ortaya çıkan Hüseyin Başak, mahkemelerde yıllardan beri bu davadan tutuklu olduğunu belirterek, “Hiçbir suçum, günahım yok. Ölen kişi ile vuran kişiyi tanımam. Bu davaya nasıl müdahil olduğumu anlayamadım” demişti.

BİR AY ÖNCE  TAHLİYE OLMUŞTU, HASTANEDE ÖLDÜ

Hüseyin Başak, ceza aldıktan sonra tam 21 yıl cezaevinde yatmıştı. Cezaevinden bir ay önce tahliye olduğu öğrenilen Hüseyin Başak’ın, pankreas kanseri nedeniyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Servisi’nde tedavi gördüğü öğrenildi. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Başak’ın memleketi Çorum’da toprağa verileceği ifade edildi.

AKGÜN’ÜN OĞLU ABD’DE İNTİHAR ETMİŞTİ!

Yıllar önce öldürülen Nihat Akgün’ün oğlu Nihat Osman Akgün Amerika’nın Şikago kentindeki evinde ölü bulunmuştu. İhbar üzerine daireye giden güvenlik görevlisi, kapının girişinde kanlar içerisindeki Akgün ile karşılaşmıştı. Nihat Osman Akgün'ün elinde silah olduğu ve polisin intihar ihtimali üzerinde durduğu iddia edilmişti..

Nihat Akgün’ü vurdurtan Hüseyin Başak öldü! - Resim : 2

(ABD’de intihar eden Nihat Akgün’ün oğlu Nihat Osman Akgün)

Nihat Akgün’ü vurdurtan Hüseyin Başak öldü! ile ilgili etiketler kanser vefat cinayet cezaevi nihat akgün Hüseyin Başak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.