Niğde'de 5,1 şiddetinde deprem

AFAD'dan gelen son dakika bilgisine göre Niğde'nin Bor ilçesinde 5,1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Niğde Valiliği'nden yapılan açıklamada depremin ardından herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı belirtildi. Prof. Dr. Okan Tüysüz ise bölgede 4 ve üzeri büyüklükte artçı sarsıntıların yaşanabileceğini belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 22.08'de merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

Depremin 6,97 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

 

PROF. DR TÜYSÜZ: HASARLI EVLERE GİRMEYİN

NTV yayınına katılan Prof Dr. Okan Tüysüz ''Evlerde hasar söz konusu ise girilmemeli. Orta büyüklükte bir depremdir. Olağan koşullarda çok yıkıcı olması beklenen bir büyüklük değil.4'ü geçen artçılar söz konusu olabilir. Bu bölgede büyük bir deprem beklenmiyordu.'' ifadelerini kullandı. 

VALİ ŞİMŞEK ŞU ANA KADAR OLUMSUZLUK YOK

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Bor ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Çok şükür şu ana kadar bize intikal eden her hangi bir can ve mal kaybı söz konusu değil. Arkadaşlarımız irtibat halinde, Arama Kurtarma ekipleri, jandarma ekiplerimiz, kaymakamlarımızla irtibat halindeyiz. Şu ana kadar bir şey intikal etmedi. Bor merkezli bir deprem oldu. Araştırmalarımız sürüyor olumsuz bir durum söz konusu değil. Olay yeni olduğu için kriz merkezini topladık, gerekli haberleşmeleri yapıyoruz. " diye konuştu.

Niğde'de 5,1 şiddetinde deprem

BAZI EVLERDE ÇATLAKLAR OLUŞTU

İlçeye bağlı Obruk köyünde yaşayan Ramazan Altunkaya evde otururken deprem olduğunu ve sarsıntının 7-8 saniye sürdüğünü söyledi.

Bir anda sallanmaya başladıklarını ve elektriklerin kesildiğini anlatan Altunkaya, "Duvarlardan, kolondan bir anda üzerimize sıva dökülmeye başladı. İçeriden zor kaçtık. Köyde sadece evlerde hasar var." dedi.

Köylülerden İbrahim Altunkaya da depremin kısa sürdüğünü ve hemen dışarıya çıktıklarını belirterek, "Duvarlar çatladı. Köyde birkaç evde hasar olduğunu söylediler. Köye jandarma ve sağlık ekipleri geldi. Şükürler olsun can kaybı yok." diye konuştu.

Emine Altunkaya ise deprem anında çok korktuğunu dile getirerek, evin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu ifade etti.

Niğde'de 5,1 şiddetinde deprem ile ilgili etiketler deprem Niğde AFAD
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.