Niğde Anadolu FK kimdir, sahibi kim, kuruluş tarihi ne?

Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) kayıtlı Anadolu takımlarından Niğde Anadolu FK hakkındaki detaylar ve bilgiler merak konusu. Futbolseverler özellikle kupa maçlarında sükse yapan ve adından söz ettirmeyi başaran Niğde Anadolu FK hakkındaki bilgileri araştırıyor. Peki, Niğde Anadolu FK kim, kimdir? Niğde FK sahibi, sahipleri kimler? Niğde Anadolu FK kuruluş tarihi ne, oyuncu kadrosu kimler? Niğde FK hangi ligde? işte detaylar…

TFF bünyesinde futbolseverler ve taraftarlarına seyir zevkli maçlar sunmak için yeşil sahalarda mücadele eden Anadolu takımlarından Niğde Anadolu FK, oyuncu kadrosu, kuruluş tarihi, kulüp sahipleri gibi konularla ilgi odağı oluyor. Dikkati çeken logo tasarımı, oyuncu kadrosu ve istikrarlı futboluyla adından söz ettiren Niğde Anadolu FK böylece merak ediliyor. Çok sayıda kişi ise kulüp hakkında detaylı bilgileri arama motorlarında araştırıyor. Peki, Niğde Anadolu FK kim, kimdir? Niğde FK sahibi, sahipleri kimler? Niğde Anadolu FK kuruluş tarihi ne, oyuncu kadrosu kimler? Niğde FK hangi ligde? Detayları sizler için derledik…

NİĞDE ANADOLU FK KİM, KİMDİR? NİĞDE FK SAHİBİ, SAHİPLERİ KİMLER? NİĞDE ANADOLU FK KURULUŞ TARİHİ NE, OYUNCU KADROSU KİMLER? NİĞDE FK HANGİ LİGDE?

NİĞDE ANADOLU FK KİM, KİMDİR? 

TFF’de profesyonel olarak kayıtlı olan Niğde Anadolu FK, 1990 yılında kurulmuş ve 3. Lig, 3. Grupta mücadele etmektedir. Adından da anlaşıldığı gibi Niğde ilini temsil eden Niğde Anadolu FK, 2000’li yılların başında profesyonel liglerden çekilen Niğdespor’un mirası Niğde Belediyespor’dur. Bu kapsamda BAL liginde mücadele eden kulüp, 2013-2014 sezonunda bir ilke imza atarak 3. Lig’e yükselmiştir. 2021 yılında Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’ın pilot kulübü olan Niğde Anadolu FK, renklerini de sarı-kırmızıya dönüştürmüştür. 

NİĞDE FK SAHİBİ, SAHİPLERİ KİMLER? 

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’ın pilot takımı haline gelen Niğde Anadolu FK’nın sahibi ise Hüseyin Ural Aküzüm’dür. Sportif A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan Ural Aküzüm hakkındaki bilgiler ise şöyle:

Hukukçu, akademisyen ve girişimci olan Aküzüm halen Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı, Kabine Hukuk Bürosu ortağı, Bilgi ve Yeditepe Üniversiteleri Öğretim Üyesidir. 

Niğde Anadolu FK kimdir, sahibi kim, kuruluş tarihi ne?

6 dönem yönetsel görevler üstlendiği Galatasaray Spor Kulübü'nde yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeliğinin yanı sıra muhtelif dönemlerde kadın-erkek basketbol, binicilik, tekerlekli sandalye basketbol şube sorumlusu olarak görev yapmış, tenis şubesinin kuruculuğunu üstlenmiştir. Ayrıca lisanslı sporcu (binicilik şubesi) olarak kulübümüzde yer almıştır.

Aküzüm Galatasaray yönetimlerinde hukuk ve iletişimden sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. Grup ve bağlı ortaklıklarında Galatasaray Dijital A.Ş., Almanya merkezli Galatasaray Europa GmbH, Taç İnşaat A.Ş., ayrıca grup dışı Taçspor Kulübü Derneği yönetim kurulu başkanlığı;  Galatasaray Emlak Geliştirme A.Ş., Galatasaray İletişim A.Ş. ve Galatasaray Televizyonculuk A.Ş.'de yönetim kurulu başkan vekili görevlerini ifa etmiştir. Borsaİstanbul'da işlem gören Galatasaray Sportif A.Ş.'de 4 dönem YK üyesi ve denetçi olarak görev almıştır. Ayrıca Galatasaray Mağazacılık A.Ş. adını almadan Galatasaray Pazarlama A.Ş.'de görev üstlenmiştir. 

Türkiye'ye kesin dönüş yaptığı 2000 yılından itibaren Galatasaray Spor Kulübü'nde sandık görevlisi, oy sayım memuru, 8 ayrı genel kurulda divan heyeti üyesi, Divan Kurulu tüzük tadil komisyonu üyesi, Divan Kurulu tüzük taslak komitesi üyesi, birçok kez Galatasaray Sportif A.Ş. genel kurul divan heyeti başkanlığı ve 2 ayrı dönemde de Galatasaray Spor Kulübü Denetleme Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. 

Galatasaray Topluluğu İşbirliği Kurulu'nda 3 sene kulübümüzü temsilen görev yapmış olan Aküzüm 2 dönem Florya'daki yurdumuzu kuran ve işleten Galatasaray Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği görevini ifa etmiştir. Galatasaray Lisesi'nde öğretmenlik görevi üstlenmiştir. GEV (Galatasaray Eğitim Vakfı) Mütevelli Heyeti, Galatasaraylılar Cemiyeti, Galatasaray Yardımlaşma Sandığı, Galatasaray 1905 Kültür Sanat Spor Derneği, Paris merkezli "AGS - Amical de Galatasaray Association" ve Bodrum Galatasaray Taraftarları Derneği üyesidir.

NİĞDE ANADOLU FK KURULUŞ TARİHİ NE, OYUNCU KADROSU KİMLER? 

Niğde Anadolu FK’nın kuruluş tarihi ise 1990’dır. 2000’li yılların başında Niğdespor’a dönüştürülen kulüp, 2018-2019 sezonu öncesinde Altınordu’ya devredilerek Niğde Anadolu adını almıştır. Niğde Anadolu FK 2021 yılından bu yana Galatasaray’ın pilot kulübü olarak mücadelesini sürdürmektedir.

Niğde Anadolu FK’nın oyuncu kadrosunun değeri ise 10 bin euro olarak biliniyor. Yaş ortalaması 22,7 olan kulübün teknik direktörlük görevi ise İskender Eroğlu’da.

Kulübün güncel kadrosu şöyle (2022-2023 sezonu)

Ali Eren Yalçın (Denizlispor'dan kiralık)
16


KL
Mertcan Dağlı
18


KL
Enes Kalyoncu


KL
Yunus Kotan
73


DF
Aykut Çolakoğlu
5


DF
Adem Doğan
4


DF
Rıza Efendioğlu
13


DF
Mehmet Enis Sığırcı
22


DF
Alperen Selvi
6


DF
Ümit Karaal
3


DF
Hüseyin Solaklı
7


DF
Ferhat Katipoğlu
2


DF
Tuncay Çağman
12


DF
Cihan Avcu
35


DF
Atalay Gürel
8


DF
Cumhur Yılmaztürk
19


OS
Emre Oymak
20


OS
Mustafa Kaya
7


OS
Tayfun Tatlı
60


OS
Recep Türköz
99


OS
Murat Elkatmış (Bodrumspor'dan kiralık)
51


OS
Polat Abay
17


OS
Atalay Yıldırım
11


OS
Yılmaz Can Taşkıran
14


FV
Muhammet Beşir
9


FV
Berat Tosun

NİĞDE FK HANGİ LİGDE?

Niğde Anadolu FK 1990-2010 yılları arasında Amatör Lig’de mücadele etmiş ve 20. sırada tamamlamıştır. 2010-2014 yılları arasında Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) forma terleten Niğde Anadolu FK, 2014-2022 yılları arasında da 2. Lig’de mücadele etmiş, 2014-2016, 2022-… tarihleri arasında ise 3. Lig’de mücadelesini sürdürmektedir.  

Galatasaray’ın pilot takımı olan Niğde Anadolu FK, İç Anadolu şehirlerinden Niğde’nin temsilcidir. 

NİĞDE ANADOLU FK İLETİŞİM BİLGİLERİ NELER?

TFF'nin resmi internet sitesinde Niğde Anadolu FK'nın iletişim bilgilerine ilişkin yer alan detaylar şöyle:

Niğde Anadolu FK kimdir, sahibi kim, kuruluş tarihi ne? - Resim : 2

Niğde Anadolu FK kimdir, sahibi kim, kuruluş tarihi ne? ile ilgili etiketler Niğde Anadolu FK Niğde Anadolu TFF TFF 3. Lig
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.