NFT'ler yükselişte! Kripto paraları tahtından edebilir mi?

NFT'ler son zamanlarda büyük bir yükseliş gösteriyor. Son açıklanan verilere göre, Ocak ayında NFT işlem hacminde altı milyar doları aşan bir artış oldu. Analistler, bu durumun sürmesi durumunda NFT'lerin kripto paraları tahtından edebileceğini savunuyor.

NFT sektörü yeni olmasına rağmen ciddi bir yükseliş yaşıyor. Bu durumda Kripto yatırımcıları NFT'lere dönebilir mi? NFT'ler yeni bir yatırım liderliğini ele alabilir mi? NFT'lere yatırım yapmak mantıklı mı?

NTF NEDİR?

NFT'ler genel olarak değiştirilemez token olarak sunulur, diğer kripto paraların aksine takas edilemez. Tam adıyla Non-Fungible Token olan NFT, karşılıksız token anlamına gelir; bu, temel olarak, yalnızca size ait olan, türünün tek örneği bir dijital varlık olduğunu gösteriyor. Hem finans hem de sanat dünyasında popüler hale gelen NFT, dijital ürünlerin sahipliğini kanıtlayabilen benzersiz bir tanımlayıcıdır.

Galaxy Digital'in kurucusu ve CEO'su Mike Novogratz, NFT sektörünü her fırsatta savunuyor. Mike, NFT'nin 2022'de tartışmasız lider olacağına dair güçlü bir inanca sahip. Novogratz bu ayın başlarında NFT'lerin ve Web 3.0'ın odak noktası olacağını belirtti. Kendisi aynı zamanda, net değerinin yüzde 85'ini sektöre yatırmış olan büyük bir kripto para birimi savunucusu.

NFT'ler yükselişte! Kripto paraları tahtından edebilir mi?
2021'in ortalarından bu yana, NFT'ler ve Metaverse konsepti bir bütün olarak İnterneti fırtına gibi silip süpürdü. Teknoloji meraklılarından tutun genel kamuoyuna kadar geniş çapta herkes bu konuda artık fikir sahibi.

NFT'ler kirpto paralara kıyasla daha yeni olsa da en az coinler kadar popülerlik elde etti. Hal böyle olunca da ünlüler ve kamuya mal olmuş kişiler, kendi NFT koleksiyonlarını bile başlattı. Futbol takımlarından tutun şarkıcılara kadar herkes NFT sahibi olmaya başladı. Bunlara ek olarak teknoloji devleri de NFT operasyonlarına giriş yapmaya başladı.

The Block'un istatistiklerine göre, Ocak ayında NFT işlem hacminde altı milyar doları aşan bir artış oldu. Hal böyle olunca da bazı analistler NFT'nin geleceğinin kripto paradan daha parlak olduğuna inanmaya başladı.

NFT'ler yükselişte! Kripto paraları tahtından edebilir mi? ile ilgili etiketler NFT kripto yatırım
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.