"NFT'ye Giriş" Ankara Üniversitesinde seçmeli ders oldu! NFT nedir? İşte ders içeriği...

Ankara Üniversitesi Rektörü, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "NFT'ye giriş" dersinin seçmeli ders havuzuna eklendiğini bildirdi. Ders ilk kez 2022 yılı bahar yarıyılında yer alacak. Yapılan haberlerin ardından NFT'ye giriş dersinin ne olduğu ve içeriği büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, NFT giriş nedir? NFT giriş ders içeriği! Ayrıntılar haberimizde...

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "NFT'ye giriş" dersinin senato kararıyla genel sosyal seçmeli dersler havuzuna eklendiğini bildirdi.

Ünüvar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugünkü senato kararıyla, Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitimi Bölümü "NFT'ye giriş" dersi üniversitemiz genel sosyal seçmeli dersler havuzuna eklendi. Üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun" ifadesine yer verdi.

Alınan bilgiye göre, "NFT'ye giriş" dersi ilk kez 2022 yılı bahar yarıyılında seçmeli dersler arasında yer alacak, derse bir şube ve 70 kişilik kontenjan ayrılacak.

"NFT'ye Giriş" Ankara Üniversitesinde seçmeli ders oldu! NFT nedir? İşte ders içeriği...

NFT NEDİR?

Takas edilemez jeton, ya da İngilizcedeki popüler ismiyle non-fungible token, dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimidir.  NFT, bir değere sahip olan ve tahsil edilebilen dijital bir varlıktır. NFT sayılabilecek varlıklar; herhangi bir sanat eseri, video, tweet, bir internet sayfası, görseller, sosyal medyada oluşturduğunuz hikâyeler ve daha pek çoğu olabilir. Tüm bu dijital varlıklar, gerekli şartları sağladıklarında birer NFT olma özelliği taşıyabilir.

 KAYNAK: ONEDİO

"NFT'ye Giriş" Ankara Üniversitesinde seçmeli ders oldu! NFT nedir? İşte ders içeriği... ile ilgili etiketler Ankara Üniversitesi NFT
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.