Nezleye ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler!

En bulaşıcı hastalıklardan biri olan nezle birçok kişide görülüyor. Alerjik nedenlere bağlı nezle çeşitleri de mevcuttur. Özellikle kış günlerinde meydana gelen bu hastalığın nasıl tedavi edileceği vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, Nezleye ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Özellikle grip, nezle ve soğuk algınlığı kişiyi aniden yatağa düşürüp, yaşam kalitesini bozabilen rahatsızlıklardandır. Nezle'nin gribe oranla belirtileri ve etkileri çok daha kısa süreli olup, hastalık genelde ayakta atlatılır. Sadece sonbahar ve kış aylarında değil mevsim geçişlerinde de sıklıkla nezle olunabilir. Birçok kişi soğuk algınlığına neyin iyi geldiğini araştırmaya devam ediyor. Peki, Nezleye ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

nezle nasıl geçer ile ilgili görsel sonucu

NEZLE NASIL GEÇER?

Nezle, grip ile birlikte en yaygın görülen kış hastalıklarının başında gelmektedir.Alerjik nedenlere bağlı nezle çeşitleri de mevcuttur. Eğer dikkat edilmezse, bu rahatsızlık kısa sürede gribe dönüşebilir. Nezle olan kişiler işlerinden izin alarak en az bir gün dinlenmelidir. Bağışıklık sisteminin yeniden güçlenmesi için bol bol dinlenmekte fayda var. Nezlede kişiler farkında olmasa da sıvı kaybına uğrar. Bunun önüne geçmek için bol bol su tüketilmelidir. Günde en az 3- 4 litre su tüketen kişiler nezleyi çok çabuk atlatır ve gribe dönüşmesine engel olur.

Nezle Çeşitleri

1- Kısa süreli nezle: Süresi 2 gün ile bir hafta arasında değişen nezle türüne verilen genel isimdir. Her yaşta cinsiyet fark etmeksizin görülebilir. Hastalığın başlangıcında kişiler ''hafif kırgınlık'' ve yorgunluk hissedebilir.

2- Alerjik nezle: Başta saman nezlesi olmak birçok farklı nezle türü alerjik nezle ismiyle tanımlanıyor. İlkbahar ve yaz mevsimlerinde görülme riski de mevcuttur. Çocuklarda görülme oranı yetişkinlere oranla dört - beş kat daha fazladır. Koku kaybı en belirgin belirtileri arasında yer alıyor.

3- Kronik nezle: Sürekli olarak tekrarlayan nezle türüdür. Etkilerini tamamen ortadan kaldırmak isteyenler, bağışıklık sistemini güçlendirmeli ve dengeli beslenmeye özen göstermelidir. Tekrarlayan kronik nezleler gribe dönüşüyor ve kişinin günlük hayatını olumsuz olarak etkiliyorsa ilaç takviyesi alınabilir.

nezle nasıl geçer ile ilgili görsel sonucu

Nezle Belirtileri Nelerdir?

1- Güçten düşme: Özellikle sabah uykudan kalkıldığında kişiler kendilerini son derece güçsüz hissedebilir. Hapşırık ve öksürük emareleri görülebilir. Bağışıklık sisteminin giderek zayıflamasının önüne geçilmezse bu hastalık önce gribe sonra bronşite dönüşebilir. Bu nedenle zamanında önlem alınmasında büyük fayda bulunmaktadır.

2- Burunda kızarıklık: Sürekli hapşırma sonucu burnun tepe noktasında kızarıklıklar meydana gelebilir. Yumuşak bir yapıya sahip olan özel üretilmiş peçetelerin kullanılması çok daha sağlıklı olacaktır.

3- Ateş: Gribe oranla fazla ateş olmasa da özellikle çocuklarda ateş yükselebilir. Ateş düşürmeye yönelik önlemlerden biri değerlendirilmelidir. Bir bez ıslatılarak alına koyulabilir.

4- Gözlerde sulanma: Gribe çevirmeye müsait nezlede belirtiler çok daha yoğun hissedilir. Gözlerde sulanma ve yanma hissinin yanı sıra kulaklarda dolgunluk ve baş ağrısı da bu belirtiler arasında sıralanabilir.

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Kış Çayı;

Yarım ayva

1 adet portakal

2 adet limon (kabukları soyulmuş)

1 adet mandalina

1 kabuk tarçın

5-6 adet karanfil

Bir tencerenin içine yarım ayva, bir portakal ve kabukları soyulmuş iki tane limonu sıkın. Mandalinaları bölerek tencereye ilave edin. Doğrayıp tencereye aldığınız meyveleri kaynamaya bırakın. Tarçın ve karanfilleri de ilave edin. Suyu önceden kaynatmış olmalısınız. Sonra meyveleri atıp 10-15 dakika daha kaynatıp kenara alarak demlemeye bırakın. Demleme süresi en fazla 15 dakika olmalı, daha fazla olursa çayın faydasını göremeyiz.

İlgili resim

Sarımsak Kürü;

-Sarımsağın antibakteriyel özelliği vardır. Akciğeri, karaciğeri, kalbi kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakları dezenfekte ederken, zararlı bakterileri de yok eder. Nefes borusu rahatsızlıklarına iyi gelir. 

Sarımsak kürünün hazırlanışı ise şu şekilde: Bir adet sarımsağı iyice ezdikten sonra, iki çay kaşığı limon suyu ekleyin. Bir tatlı kaşığı bal ve yarım çay kaşığı kırmızıbiber ekledikten sonra iyice karıştırın. Bu karışımı soğuk algınlığınız geçene kadar her gün tüketmelidir.

 

 

 

Nezleye ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! ile ilgili etiketler kış grip 2020 hastalık nezle soğuk algınlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.