'Nezle gibi seyrediyor' algısı yanlış! Korona öldürmeye devam ediyor...

Son dönemde korona vakalarında nezle belirtilerinin görülmesi üzerine vatandaşların rehavete kapılmamalarını belirten uzmanlar hayati uyarılarda bulundu. Prof. Dr. İsmail Balık, "Hastalık nezle belirtisi gösteriyor. O zaman normalleşme başlayacak algısı yanlış. Semptomlar nezle-grip benzeri olsa bile unutmayalım bu hastalık öldürüyor." dedi.

Baharla birlikte hastaneye başvurup COVID-19 teşhisi alanların büyük kısmında nezle belirtisi görülmesi akıllarda soru işareti yarattı. Uzmanlar bu durumun yol açtığı “Pandemi hafifliyor” düşüncesinin çok tehlikeli olduğu uyarısı yaptı.

ARTIK DAHA AĞIR

Prof. Dr. Levent Akın, "COVID-19 nezle-grip benzeri semptomlar gösterebilir. Zamanla semptomlarında değişim de olabilir. Şu an korona çok yaygın biçimde, benzer hızlarla hastalık meydana getiriyor. Ağırlaşma süresi hızlandı. Ölümlerde artış da mevcut. Güney Afrika mutantında da artış var. Bunun sayısının artması önlemleri daha dikkatli almamız gerektiğini gösteriyor. Çünkü bu mutantta aşıya karşı direnç de var. COVID-19 pandemisi tüm yakıcılığıyla devam ediyor. Bulaş riski de arttı. Sırası gelen vatandaşlar beklemeden aşı olmalı." açıklamasında bulundu.

GENÇLERE DİKKAT

Prof. Dr. İsmail Balık ise "Şu anda COVID-19 belirtileri nedeniyle hastalığın nezle gibi seyrettiği algısı var. Ancak İngiliz varyantının daha az hastalık yaptığı, daha az ölüme neden olduğunu söylemek mümkün değil. Çocuklarda ve gençlerde artış var. Dolayısıyla ‘Hastalık nezle belirtisi gösteriyor. O zaman normalleşme başlayacak’ algısı yanlış. Semptomlar nezle-grip benzeri olsa bile unutmayalım bu hastalık öldürüyor.” ifadelerini kullandı.

'Nezle gibi seyrediyor' algısı yanlış! Korona öldürmeye devam ediyor... ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs nezle vaka sayısı korona belirtisi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.