Neymar'ı 'Hacamat' ettiler

Amerikalı yüzücü Michael Phelps, Rio Olimpiyatlarını 6 altın, 1 de gümüş madalyayla tamamlarken, yarışlar sırasında vücudundaki izler merak konusu olmuştu. Daha sonra bu izlerin Türkiye'de sıkça başvurulan bir yol olan bardak çekme metodundan kaynaklandığı ortaya çıkmıştı.

Michael Phelps tarafından uygulanan ve bu sayede dünyada daha çok tanınan bardak çekme tedavisini uygulayan son isim Neymar oldu. Cezası nedeniyle El Clasico'da oynamayan Barcelona'nın Brezilyalı yıldızı, bu sürede bardak çekme metodunu uyguladı. 25 yaşındaki oyuncu daha sonra tedavi sırasındaki fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı.

ksjdhfgkjhsdkfgsdfg

BARDAK ÇEKME (HACAMAT) NEDİR?

Vücudun herhangi bir yerinden bardak veya benzeri birşeyle vakum yapılarak kanın çekilmesidir.
Geçmişte bardak içerisindeki oksijenin tüketilmesi için kağıt ya da alkollü pamuk kullanılmıştır. Günümüzde pompa ile içerisindeki havanın alınması esasına dayanan aletler yapılmıştır.

Bu işlemin yapılmasının amacı cilt altı kan dolaşımını artırma, kas gevşetici etki, toksinlerin ve karbondioksitin dışarı atılmasına yardımcı olmak.

Hücrelerin beslenmesine ve kan dolaşımının hızlanmasını sağlayan bardak çekme metodu bu etkileriyle vücuttaki sakatlıkların erken tedavisini sağlıyor.

Neymar'ı 'Hacamat' ettiler ile ilgili etiketler Neymar Barcelona hacamat bardak çekme
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.