Newcastle United, Arap sermayesinin oldu... Mbappe, Haaland, De Bruyne...

Newcastle United'ın Arap sermayesine satışı gerçekleşti. Haberin ardından sokağa dökülen taraftarlar şampiyonluk kutlar gibi eğlendi. İngiliz basını daha şimdiden Mbappe, Haaland ve De Bruyne gibi yıldızları Premier League'in Siyah-Beyazlı ekibine yazmaya başladı.

Premier League'de en çok taraftara sahip kulüplerden biri olan olan Newcastle United, Suudi Arabistan kaynaklı şirketlerden oluşan bir konsorsiyuma satıldı. Premier League'den yapılan açıklamada, Newcastle United'ın Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), PCP Capital Partners ve RB Sports&Media’dan oluşan konsorsiyum tarafından devralınması konusundaki anlaşmazlığın çözüldüğü bildirildi.

ŞEHRE YILDIZ YAĞACAK 

Açıklamada, "Premier Lig, Suudi Arabistan Krallığı'nın Newcastle United Futbol Kulübü'nü kontrol etmeyeceğine dair yasal olarak bağlayıcı güvenceler aldı. Tüm taraflar, Newcastle United Futbol Kulübü ve taraftarlarına kesinlik ve netlik kazandıran bu süreci sonuçlandırmaktan memnuniyet duymaktadır." ifadesine yer verildi.

Yaklaşık 300 milyon sterlin değerindeki satış, yaklaşık 18 aydır yetkili merciler tarafından onaylanmayı bekliyordu.

Bu gelişme üzerine İngiliz basını, Newcastle United'ın yeni patronlarının transferde hangi yıldızlara imza attıracağı konusunda toto oynamaya başladı. İsmi geçen yıldızların başında PSG'nin forveti Kylian Mbappe de yer alıyor.

Haberin açıklanmasının ardından sokağa dökülen Newcastle taraftarları kutlamalara başladı. İngiliz basını yeni patronların 400 milyon euroluk bir servete sahip olduğunu iddia ediyor.

4 şampiyonluğu bulunan ve en son başarısı 1954-55 sezonunda kazandığı FA Cup olan "Saksağanlar" buna karşın başta Alan Shearer ve Beşiktaşlı Les Ferdinan olmak üzere pek çok İngiliz futbol efsanesi çıkarmış bir kulüp olarak tanınıyor.

Newcastle United, Arap sermayesinin oldu... Mbappe, Haaland, De Bruyne...

Newcastle United, Arap sermayesinin oldu... Mbappe, Haaland, De Bruyne... - Resim : 2

Newcastle United, Arap sermayesinin oldu... Mbappe, Haaland, De Bruyne... ile ilgili etiketler Newcastle United premier league
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.