New York'un kalabalık noktalarında biyolojik ve kimyasal saldırı testi

Soğuk Savaş'a henüz girmedik dense de ABD'den distopik haberler gelmeye devam ediyor. Bu kez de New York Metrosunda zehirli olmayan bir gaz ile biyolojik ve kimyasal silah saldırısı testleri gerçekleştirilecek.

ABD İç Güvelik Bakanlığına bağlı federal birimlerin New York metrosunda biyolojik ve kimyasal saldırıya karşı zehirli olmayan gaz ile test yapılacağı bilgisi verildi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GERÇEKLEŞECEK

NYC Büyükşehir Ulaştıma Otoritesinden yapılan açıklamada, belediyedeki ilgili departmanların federal birimlilerle ortaklaşa önümüzdeki hafta şehrin kalabalık mekanlarında zehirli olmayan gaz ile test yapacağı kaydedildi.

Şehirdeki 120 lokasyonda 18-19 Ekim'de gerçekleştirilecek testlerin bir kısmının park alanı gibi yerin üstünde, çoğunun ise yerin altındaki metro istasyonlarında gerçekleştirileceği duyuruldu.

'KULLANILACAK GAZ SAĞLIĞA ZARARLI DEĞİL'

Açıklamada, testin yoğun nüfuslu bir kentsel ortamda biyolojik maddelerin havasal salımını simüle edeceği kaydedilerek, "Bu çalışma, toksik olmayan malzemenin hareketini takip edecek ve bu testlerin sonuçları, sokak seviyesindeki hava akışı ile yer altı ortamları arasındaki ilişki hakkında bilgi edinmek için kullanılacak" ifadesi paylaşıldı.

Yetkililer, federal "Kentsel Tehdit Dağılımı" programı kapsamında yapılacak testlerde kullanılacak gazın kamu sağlığına zararlı olmadığını bildirdi.

New York'un kalabalık noktalarında biyolojik ve kimyasal saldırı testi ile ilgili etiketler New York ABD silah Test Saldırı metro biyolojik kimyasal
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.