New York'ta yüzlerce Müslüman Times Meydanı'nda namaz kıldı!

Mübarek Ramazan ayının başlangıcını kutlamak için New York'un ikonlarından biri olan Times Meydanı'nda bir araya gelen sayısız Müslüman, Ramazan coşkusunu birbirleriyle ve ilgiyle onları izleyen diğer dinlere mensup insanlarla paylaştı. Oraya renkli görüntüler çıktı.

Cumartesi günü, New Yorklu MüslümanlarRamazan'ın başlangıcını, coşku ve maneviyatı birlikte yaşamak ve mübarek ayı kutlamak için Times Meydanı'nda toplandı.

İlk iftarı açmak ve birbirlerini kutlamak için Cumartesi gecesi 44'üncü cadde ve Broadway'de 1500 öğün yemek dağıtıldı.

'ASIL MESELE, AÇLARIN NASIL HİSSETTİKLERİNİ ANLAMAK'

Toplantının organizatörleri arasından bir yetkili yaptığı açıklamada, "Müslümanlar için mesele sadece oruç tutmakla ilgili değil, aslında bu şekilde açların nasıl hissettiğini anlıyoruz. Aslında bunu, yaratıcımız olan Rabbimiz Allah'a daha yakın  olabilmek için yapıyoruz" dedi ve ekledi:

'İslam'ın ne olduğunu bilmeyen herkese dinimizi anlatmak için buradayız" dedi. "İslam barış dinidir. Birlik, barış ve 'şiddetsizliği' vaaz ediyoruz.' 

Bir katılımcı ise, "İslam hakkında birçok yanlış anlama var" dedi, "Tüm kültürlerde, tüm dinlerde çılgın insanlar var ve bu küçük çılgın insan grupları çoğunluğu temsil etmiyor... İslam bizi dua etmeye, oruç tutmaya, iyi işler yapmaya, sadaka vermeye teşvik ediyor..."

Etkinliğin organizatörü Ali Çamara, Müslüman olmayan Amerikalılara hitaben "Bu gördüğünüz insanlarla çalışıyorsunuz. Bu insanlarla trene biniyorsunuz. Hepimiz aslında biriz" dedi.

Müslüman olmayanların da ilgiyle izlediği organizasyonda renkli görüntüler ortaya çıktı. 

 

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

Kaynak: CBS (Amerika Birleşik Devletleri)

New York'ta yüzlerce Müslüman Times Meydanı'nda namaz kıldı! ile ilgili etiketler ABD İslam iftar Müslüman New York times meydanı müslümanlar ny
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.