New York Times’tan Türkiye’ye mülteci övgüsü...

Amerikan gazetesi New York Times, Türkiye’nin ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Suriyeli mültecilere sağladığı imkanları övdü.

Gazetenin yorum bölümünde “Mültecilere nasıl haysiyetli davranılır: Türkiye’den bir ders” başlığıyla çıkan makalede 5 milyon Suriyeli mültecinin büyük kısmının Türkiye, Lübnan ve Ürdün’de kaldığı ve bu ülkeler arasında mültecilere en iyi şartları Türkiye’nin sağladığı belirtildi.

GAZİANTEP'E ÖZEL VURGU

Yazı İtalyan-Filistinli gazeteci Rula Jebreal tarafından kaleme alındı. NYT, Gaziantep’e özel bir vurgu yaptı. Belediye Başkanı Şahin’in Suriyeliler için yaptığı çalışmalar övüldü. Gaziantep’te 600 bin Suriyelinin yaşadığı ve bunlardan sadece 40 bininin kamplarda kaldığı belirtilen makalede Şahin’in mülteci haklarını korumayı politikasının bir imzası haline getirdiği belirtildi. Makalede, “Kent savaş mağdurlarını kucaklama konusunda küresel bir model haline geldi” denildi.

New York Times’tan Türkiye’ye mülteci övgüsü... ile ilgili etiketler New York Times Türkiye Gaziantep Fatma Şahin mülteci vurgusu
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.