New York Times'tan Prens Selman'ı kızdıracak haber

ABD'nin etkili gazetelerinden New York Times, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Cemal Kaşıkçı cinayetinden bir yıl kadar önce muhalifleri susturmak, kaçırmak ve işkence yapmak için çok gizli bir müdahale timi kurduğunu ileri sürdü.

The New York Times gazetesinin pazar günü yayınladığı haberin detayları ABD'li üst düzey yetkililere dayandırıldı.

Haberde ABD'li yetkililerin Suudi Acil Müdahale Timi olarak tanımladığı grubun geçtiğimiz ekim ayında İstanbul Suudi Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetinden de sorumlu olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Bandar bin Muhammed El Ayban, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin uluslararası bir soruşturmaya karşı olduklarını belirtmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Reuters Haber Ajansı'na yaptığı değerlendirmede, El Ayban'ın, Cemal Kaşıkçı cinayetinin uluslararası bir komisyon tarafından soruşturulmasına itirazını, "endişe verici" bulduklarını söylemişti.

Ekim ayında Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan infaz edilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti uluslararası kamuoyunda geniş yankı bulmuş ve Suudi Arabistan'la yakın ilişkiler içinde bulunan ABD Başkanı Donald Trump'a sorumluların cezalandırılması çağrısı yapılmıştı.

New York Times'tan Prens Selman'ı kızdıracak haber ile ilgili etiketler Cemal Kaşıkçı Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.