New York Times sansür yasası üzerine ekibini Rusya'dan çekeceğini açıkladı

ABD'nin New York Times (NYT) gazetesi, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının ardından yürürlüğe soktuğu sansür yasası nedeniyle gazetecilerini Rusya'dan çekme kararı aldığını açıkladı.

NYT'den yapılan açıklamada, güvenlik endişeleri ve Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının ardından kabul ettiği yeni sert sansür yasası nedeniyle gazetecilerin ülkeden geçici olarak çektiği belirtildi.

"YARGILANMA TEHDİDİ"

Gazetenin kararı, BBC, CNN, Bloomberg News gibi bazı medya kuruluşlarının Rusya'nın saldırılarını haber yapmaları durumunda yargılanma tehdidi nedeniyle artık Rusya'dan haber yayınlamayacaklarını belirtmesinin ardından geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı eylemlerini tanımlamak için "savaş" ve "işgal" gibi kelimeler kullanan gazetecileri 15 yıla kadar hapisle tehdit eden bir yasayı imzalamıştı.

New York Times sansür yasası üzerine ekibini Rusya'dan çekeceğini açıkladı ile ilgili etiketler New York Times Rusya sansür
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.