New York Times gazetesi, son dönemin gözde oyunu Wordle'ı satın aldı

Ekim ayında çıkan ve son dönemin gözde kelime oyunu Wordle'ı New York Times gazetesi satın aldı. Anlaşmanın maliyeti hakkında bilgi verilmezken, oyunun ücretsiz olmaya devam edeceği açıklandı.

ABD'li gazete New York Times, son dönemin gözde mobil oyunu Wordle'ı satın aldığını duyurdu. Yapılan anlaşmanın maliyeti açıklanmazken maliyetin 'yedi haneli' olduğu iddia edildi.

Bir Reddit mühendisi olan Josh Wardle tarafından geliştirilen oyunda günlük olarak değişen 5 haneli bir kelimeyi bulmak için 6 tahmin hakkı veriliyor. Ekim ayında çıkan oyun dünya çapında büyük ilgi gördü.

Oyunu geliştiren Josh Wardle Guardian gazetesine yaptığı açıklamada Wordle'nin viral hale gelmesinden memnun olmadığını belirterek, "Oyunculara karşı sorumlu hissediyorum. İşleri devam ettirmek ve her şeyin doğru şekilde çalıştığından emin olmak için onlara gerçekten borçlu olduğumu hissediyorum" ifadelerini kullandı. Oyunun tam zamanlı işi olmadığının altını çizen Wardle, hayatında bir stres kaynağı olmasını istemediğini sözlerine ekledi.

New York Times bulmaca editörü Will Shortz Wordle'ın harika bir oyun olduğunu belirterek, "Oynaması uzun sürmüyor; bu da insanların kısa dikkat sürelerine sahip olduğu çağımız için mükemmel olmasını sağlıyor" dedi.

Wordle, satın alma sonrası yaptığı açıklamada oyunun oynanış tarafında bir değişiklik olmayacağının altını çizerek ücretsiz olmaya devam edeceğini bildirdi.

 

New York Times gazetesi, son dönemin gözde oyunu Wordle'ı satın aldı ile ilgili etiketler New York Times wordle satın alma anlaşma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.