New York sokaklarında korona sessizliği! Hayalet şehre dönüştü...

ABD'de koronavirüs vakasının en çok rastlandığı eyalet olan New York'ta zorunlu olmayan tüm iş yerleri 22 Mart saat 20:00 itibariyle kapandı. Dünyanın en işlek şehri, hayalet şehre dönüştü.

New York Valisi Andrew Cuomo, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında eczane ve marketlerin dışındaki zorunlu olmayan bütün iş yerlerinin kapanması emrini vermişti.

New York sokaklarında korona sessizliği! Hayalet şehre dönüştü...

New York'lular market ve ilaç ihtiyaçları dışında evlerinde kalmak zorundalar.

TESTLERİN YARISI POZİTİF

ABD'de Kovid-19 vakaları her gün artmaya devam ederken New York en çok vakaya rastlanan eyalet olarak öne çıkıyor.

New York sokaklarında korona sessizliği! Hayalet şehre dönüştü... - Resim : 2

New York Polis Departmanı (NYPD) Komiseri Dermot Shea, yaptığı açıklamada 98 kişide Kovid-19'a rastlandığını duyurdu.

Öte yandan New York'taki Kovid-19 testlerini yapan Presbyterian Tıp Merkezinin laboratuvarında cumartesi günkü testlerin yarısının pozitif çıktığı belirtildi.

New York sokaklarında korona sessizliği! Hayalet şehre dönüştü... - Resim : 3

Presbyterian Operasyon Şefi Doktor Laura Forese, yaptığı açıklamada, önceki gün 500 test yaptıklarını ve bu testlerin 250'sinin pozitif sonuç verdiğini belirterek, "Bu çok yüksek bir rakam" dedi.

Forese, test kitlerinin azlığı nedeniyle bazı kişilerde virüs şüphesi olsa bile eve göndermek zorunda kaldıklarını da vurguladı.

New York sokaklarında korona sessizliği! Hayalet şehre dönüştü... ile ilgili etiketler ABD New York Koronavirüs Korona sokak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.