New York borsasında ‘Dow Jones’ etkisi!

FED’in faiz kararı açıklaması ve ardından Powell’den gelen açıklamalarla ciddi değer kaybı yaşayan New York Borsası günü sert düşüşüle kapattı.

New York borsası, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz artırımlarına devam edeceklerinin sinyalini vermesi sonrası günü sert düşüşle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, 500 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 1,55 azalışla 32.147,76 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 2,51 azalarak 3.759,49 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 3,36 kayıpla 10.524,80 puana indi.

FED, FAİZİ 75 BAZ PUAN ARTIRDI

Fed, bugünkü toplantısında politika faizini art arda dördüncü kez 75 baz puan artırarak 14 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 3,75-4,00 aralığına çıkardı.

Bankadan yapılan açıklamada, enflasyonu düşürme kararlılığı vurgulanırken, faiz artışlarının hızının belirlenmesinde kümülatif sıkılaşma, para politikasının ekonomik faaliyeti ve enflasyonu etkilemesindeki gecikmeler, ekonomik ve finansal gelişmelerin dikkate alınacağı aktarıldı.

POWELL'DAN "ARTIŞ SÜRECEK" MESAJI

Fed Başkanı Powell ise faiz kararının açıklanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, faiz artırımlarına ara vermeyi düşünmek için çok erken olduğunu söyledi.

Powell, "Hala gidecek yolumuz var ve son toplantımızdan bu yana gelen veriler, nihai faiz oranlarının önceden beklenenden daha yüksek olacağını gösteriyor." diye konuştu.

Öte yandan ABD'de bugün açıklanan verilere göre özel sektör istihdamı ekimde beklentileri aştı.

ADP Araştırma Enstitüsü verilerine göre, özel sektör istihdamı, ekimde 239 bin artarak piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş kaydetti. Beklentileri aşan özel sektör istihdamı, agresif faiz artışlarına rağmen iş gücü piyasasının sıkı kalmaya devam ettiğini gösterdi.

New York borsasında ‘Dow Jones’ etkisi! ile ilgili etiketler ABD FED faiz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.