New Orleans Pelicans pivotu Jaxson Hayes gözaltına alınırken az kalsın ölüyordu

ABD'nin Los Angeles kentinde aile içi şiddet gerekçesiyle gözaltına alınan ve polis tarafından direndiği için şok tabancısıyla elektrik verilen NBA’in oyuncusu Jaxson Hayes’in polis kamerası görüntüleri dün paylaşıldı. Kamuoyuna 'NBA'de George Floyd Vakası' olarak yansıyan olayın görüntülerinde, Hayes’in birkaç defa “Nefes alamıyorum” dediği görüldü.

Amerikan polisinden bir "George Floyd vakası" daha... New Orleans Pelicans'ın 2.11'lik pivotu Jaxson Hayes, Los Angeles'da "aile içi şiddet" gerekçesiyle gözaltına alındı. 21 yaşındaki Hayes'in gözaltına alınma görüntüleri, polis cinayetine kurban giden ve tüm dünyada tepki çeken George Floyd'u anımsattı.

Hayes'in avukatlarının, oyuncunun gözaltına alınırken polisin ensesine dizini dayadığını ve nefessiz kaldığını belirtmesi üzerine soruşturma açan Los Angeles Polis Teşkilatı, dün olayın polis kamerası görüntülerini paylaştı.

Görüntülerde, New Orleans Pelicans’ın ünlü oyuncusunun gözaltı sırasında polisin ensesine dizini dayadığı ve oyuncunun birkaç defa “Nefes alamıyorum” dediği tespit edildi.  

Los Angeles polisi, aile içi şiddet ihbarı üzerine Jaxon Hayes’in evine gittiğini ve Hayes’in gözaltına direndiği için şok tabancısı kullandıklarını belirtti. Polis ayrıca soruşturmanın devam ettiğini ve bir yıl sürebileceğini belirtti.

Yıldız pivot 2019 NBA draftında 1. tur 8. sıradan seçilmişti.

New Orleans Pelicans pivotu Jaxson Hayes gözaltına alınırken az kalsın ölüyordu

New Orleans Pelicans pivotu Jaxson Hayes gözaltına alınırken az kalsın ölüyordu ile ilgili etiketler New Orleans Pelicans NBA George Floyd Jaxson Hayes

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.