Nevşin Mengü'nün avukat kardeşi hakkında yalan beyandan işlem!

Avukat Mengü’nün polis olduğunu iddia ettiği kişi müvekkili H.K.T. çıktı. Görüntülere göre Mengü müvekkili tarafından Levent’e bırakıldı. İfadesi alınan H.K.T. olayın bir kaçırma konusu olmadığını Mengü ile iş görüşmesi için buluştuklarını söyledi

Polis tarafından gözaltına alındığını ve darp edildiğini sosyal medya üzerinden duyuran gazeteci Nevşin Mengü'nün kardeşi avukat Burak Mengü’nün olayını Gasp Büro Amirliği ekipleri çözdü. Mengü hakkında "yalan beyan"dan işlem yapılacak.

burakmengu1

Habertürk Haber Merkezi'nden Mustafa Şekeroğlu'nun aktardığı bilgilere göre, avukat Mengü’nün polis olduğunu iddia ettiği kişi müvekkili H.K.T. çıktı. Polisin ulaştığı görüntülere göre Mengü, mütevekkili ile Şişli’de buluşarak Ümraniye’ye gitti. Görüntülere göre Mengü müvekkili tarafından Levent’e bırakıldı. Mengü şikayetinden vazgeçti. İfadesi alınan H.K.T. olayın bir kaçırma konusu olmadığını Mengü ile iş görüşmesi için buluştuklarını söyledi.

burakmengu3

Avukat Burak Mengü hakkında "yalan beyan"dan işlem yapılacak.

NEVŞİN MENGÜ OLAYI BAKIN NASIL ANLATTI

Kardeşinin iddialarını BirGün gazetesindeki köşesine taşıyan Nevşin Mengü, şunları yazmıştı:

Burak cumartesi öğleden sonra bana “eve geldiler” diye mesaj attı. Polis mi? diye sordum, “evet” dedi. Burak’a bir tür rozet gibi bir şey göstermişler. Burası aslında bana sorarsanız ilginç, Burak’ın telefonunu almadılar. Hyundai Accent tipi bir arabaya bindirip yola koyuldular. Burak, davaları nedeniyle gerginliğe alışkın ama bu sefer farklı hissettiğini yazdı bana “galiba beni öldürecekler bu sefer” diye mesaj attı. Ben hep Burak’ı sakinleştirmeye çalıştım. “Vatan’a gitmiyoruz ikinci köprüden geçtik” deyince, hemen tweet atmamız gerektiğini söyledim. Olay sosyal medyaya taşınınca siyasilerin haberi oldu, milletvekilleri araya girdi, İstanbul Emniyet Müdürü’ne ulaşıldı. O sırada Burak bana mesaj attı “tartakladılar attılar” diye. Dudullu civarlarında bırakmışlar. Sırtına kemerle birkaç kez vurmuşlar.

Olay duyuldukça büyüdü, bana sorarsanız iyi ki de büyüdü. Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Tuna Coşkun, beni de bizzat aradı, Burak hakkında bir gözaltı kararı olmadığını, bu kişilerin polis olamayacağını, belki de para koparmak peşinde olan bir grup olabileceğini söyledi.. Burak’ın Gayrettepe’ye gelip şikâyetçi olmasının en doğrusu olduğunu söyledi. Burak, Tuna’nın dediği gibi yaptı.

Burak’ı “almaya gelen” üç kişinin Burak’ı aldığı yerde UKOME kamerasının çalışmadığı ortaya çıktı. Bırakıldığı yer UKOME kameralarının kör noktasına denk gelmiş. Burak’ı alan araç, İstanbul’u adım adım takip edebilen kameralarda bulunamadı. Buna rağmen Burak ifadesini verdi, şikâyetçi oldu.

Nevşin Mengü'nün avukat kardeşi hakkında yalan beyandan işlem! ile ilgili etiketler Nevşin Mengü Gözaltı burak mengü
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.