Nevşin Mengü çam üstüne çam devirdi

Gazeteci Nevşin Mengü, ABD Başkanı Donald Trump'ın İncil elinde bir fotoğrafını paylaşarak, "Elinde tuttuğu kutsal kitapta diyorki: “dua ettiğiniz zaman iki yüzlülerden olmayın. Onlar, herkes kendilerini görsün diye havralarda ve caddelerin başlarında dikilip dua etmekten zevk alırlar” Matta 6:5" ifadesini kullandı. Ancak buna Musevi bir takipçisinden tepki geldi. Bunun üzerine özür dileyen Mengü bu kez de Hristiyanların İncil'ine laf etti. İşte Mengü'nün gaf üstüne gaf yaptığı o paylaşımlar...

ABD Başkanı Donald Trump 1 Haziran'da gösteriler sırasında bahçesi yanan St. John's kilisesini ziyaret edip, elinde İncil'le açıklamalarda bulunmuştu.

Trump'ın bu fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci Nevşin Mengü, ABD Başkanı'na "Elinde tuttuğu kutsal kitapta diyorki: “dua ettiğiniz zaman iki yüzlülerden olmayın. Onlar, herkes kendilerini görsün diye havralarda ve caddelerin başlarında dikilip dua etmekten zevk alırlar” Matta 6:5" sözleri ile tepki gösterdi. 

Nevşin Mengü çam üstüne çam devirdi

Ancak Mengü, Trump'a laf söylerken Musevileri kırdığının farkına varmadı. Bu duruma Karel Valansi "Havraları karıştırmadan mesajınızı veremiyor musunuz? Nevsin Mengü" diyerek tepki gösterdi. 

Bu uyarı ile gaf yaptığını anlayan Mengü, bu kez de "Karel hanım sizin nezdinizde tüm musevi arkadaşlardan özür diliyorum, Matta 6:5teki bu anti-semit tonu farketmeden paylaştım. Sizleri incitmek gibi bir niyetim yoktu" diyerek yaptığı hatayı telafi etmeye çalıştı. 

Ancak, bu kez de Matta 6:5'teki anti-semit ton ifadesi ile Hristiyanların kutsal kitabına laf söylediğinin farkına varmadı. 

İşte Mengü ile takipçisinin arasında yaşanan o diyalog...

Nevşin Mengü çam üstüne çam devirdi - Resim : 2

Nevşin Mengü çam üstüne çam devirdi ile ilgili etiketler Donald Trump Nevşin Mengü İncil Kilise havra matta
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.