Nevşin Mengü Almanlardan otoparkta mı para alıyor?

"Siyasi ve askeri casusluk" iddiası ile tutuklanan DEVA Partili Metin Gürcan'ı savunan gazeteci Nevşin Mengü'ye Sabah Gazetesi'nden yanıt geldi.. Sabah yazarı Melih Altınok, Mengü'ye, "Bir ara Almanya'nın sesi Deutsche Welle'deydi. Maaşını elden, otoparkta almıyordu herhalde." diye çıkıştı...

"Siyasi ve askeri casusluk" iddiası ile tutuklanan DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan, İspanyol ve İtalyan diplomatlara "devlete ait gizli bilgileri vermekle" suçlanıyor.

Soruşturma dosyasına göre, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan karar doğrultusunda 27 Kasım 2020 tarihinden itibaren Metin Gürcan'ın kamuya açık yerlerdeki faaliyetleri ve işyerleri teknik cihazlarla izlenmeye ve kayda alınmaya başladı. Metin Gürcan'ın bu kapsamda Ankara'da İspanya ve İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğinde görevli iki diplomatla bir alışveriş merkezi ile otelde yaptığı görüşmeler takip edildi.

Gürcan bu görüşmelerde, yabancı diplomatlardan "telif" adı altında ve elden para aldığını kabul etti.

NEVŞİN MENGÜ: SUÇ DEĞİL

Metin Gürcan'ın tutuklanmasını eleştiren ilk isimlerden biri ise Türkiye'de yayın yapan Alman Deutsche Welle haber sitesinin çalışanlarından, gazeteci Nevşin Mengü oldu.

Mengü, Gürcan'ın teknik takibe takılan görüntüleri hakkında "Rapor yazıp satmak suç değildir." değerlendirmesini yaptı.

'ECNEBİLER' NEVŞİN MENGÜ'YE MAAŞINI ELDEN Mİ VERİYOR?

Mengü'nün bu açıklamasına tepkiler de gecikmedi... Sabah Gazetesi yazarı Melih Altınok, bugünkü köşe yazısında Nevşin Mengü'yü hedef alarak şu ifadeleri kullandı;

"Casusluk iddiasıyla tutuklanan DEVA Partisi kurucusu Metin Gürcan'a partisinden önce sahip çıkan gazeteci Nevşin Mengü, "Rapor yazmak suç değildir" diyor.

Haklı, tabii ki değil.

Ancak demek ki MİT, raporu yazan kişinin birkaç yıl önce TSK'da üst düzeylerde görevli olmasından "işkillenmiş".

Bu da egemen bir devlet için paranoyakça bir yaklaşım olmasa gerek."

Gürcan'ın yazdığı bir raporun "telifini" niçin elden, otoparklarda almış olabileceğini anlayamadığını da dile getiren Altınok, Deutsche Welle programcısına şöyle seslendi;

"Üstelik de yabancı bir ülkenin diplomatının elinden...

Ecnebilerin para pul konularında ne kadar şeffaf olduklarını Nevşin Mengü hepimizden iyi bilir.

Şimdi nerede çalışıyor bilmiyorum ama bir ara Almanya'nın sesi Deutsche Welle'deydi. Maaşını elden, otoparkta almıyordu herhalde."

YAZININ TAMAMI İÇİN...

 

 

Nevşin Mengü Almanlardan otoparkta mı para alıyor? ile ilgili etiketler Sabah Gazetesi Nevşin Mengü metin gürcan Melih Altınok
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.