Çok tartışılan bir yapım daha!

Dünyanın en popüler dizi, film izleme platformları arasında yer alan Netflix'in, 9 Eylül tarihinde yayına gireceğini duyurduğu Cuties (Çekici/Sevimli Kız) isimli yeni yapımı, çocuk istismarını meşrulaştırdığı gerekçesiyle sosyal medyada sert şekilde eleştirildi.

Son dönemlerde dizi ve filmlerinde eşçinsellik ve çocuk istismarına sık sık yer verdiği için eleştirilerin hedefi haline gelen Netflix, Cuties isimli yeni projesi nedeniyle de tepki çekti.

9 Eylül 2020 tarihinde yayına gireceği açıklanan ve afişi yayınlanan film, çocukları cinselleştirdiği için sosyal medyanın gündemine oturdu.

Çok tartışılan bir yapım daha!

''ÇOCUK İSTİSMARININ AÇIK GÖSTERGESİ''

11 yaşındaki bir kızın ailesinden kurtulmaya çalışıp 'özgürce' dans edebilmek için katıldığı bir dans grubunu konu edinecek filme gelen tepkilerden bazıları şöyle;

Çok tartışılan bir yapım daha! - Resim : 2

Çok tartışılan bir yapım daha! - Resim : 3

Çok tartışılan bir yapım daha! - Resim : 4

Çok tartışılan bir yapım daha! - Resim : 5

Çok tartışılan bir yapım daha! - Resim : 6

ÇOCUKLAR ÜZERİNDE OLUMSUZ ETKİ

Aynı platform, geçmiş dönemde de "3 Altında: Arcadia Hikâyeleri" adlı çocuk animasyon çizgi dizisinde, 9-10 yaşındaki kız çocukların öpüştürüldüğü anlara yer vermişti. Bu durum ebeveynlerin büyük tepkisini çekmişti. 

Ocak 2019'da Kuzey Caroline'deki (ABD) "eşcinsel haklarının çoğaltılması için" 60 milyon dolarlık harcama yapacağını açıklayan Netflix, yayınladığı dizi ve filmlerde yaş sınırı tanımadan açık açık eşcinsellik propagandası yapıyor.

TÜRKİYE HAREKETE GEÇMİŞTİ

Netflix, BLU TV gibi internet platformlarında bu vb. ahlak değerleriyle bağdaşmayan yapımları denetlemek için Türkiye, yönetmelik çıkartma kararı almıştı.

Yönetmeliğe göre, radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerinin internet ortamından sunumu esnasında; çocukların ve gençlerin, fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimine zarar verebilecek medya içeriklerine ilişkin ebeveyn kontrolü sağlanması gibi tedbirler alınıyor.

AK PARTİ'DEN NETFLIX AÇIKLAMASI

Mahir Ünal, Twitter hesabından, dijital yayın platformu "Netflix"in Türkiye'den çekileceğine yönelik iddialarla ilgili paylaşımda bulunmuş, "NetflixTurkey ne siyasi düzeyde AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile ne de resmi düzeyde İletişim Başkanlığı ile görüştü. Türkiye'den gitmeyi neden düşünsünler? Netflix'in daha derin iş birliği ile Türk kültürüne, sanatına dönük daha yüksek hassasiyet göstereceğine inanıyorum." demişti.

Çok tartışılan bir yapım daha! ile ilgili etiketler Netflix eşcinsellik Sosyal Medya çocuk istismarı Cuties eleştiri tepki
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.