Netflix'e erişim engellendi mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında Netflix'e erişimin engellendiği iddia edildi. ANKA'nın haberine göre TBMM'de Netflix'i açmak isteyenler “Bu siteye ulaşılamıyor. www.netflix.com ana makinesinin yanıt vermesi çok uzun sürdü” ifadesi ile karşılaştı. TBMM'den iddialar üzerine yapılan açıklamada dizi ve film sitelerine yönelik yasağın 2019'dan bu yana uygulandığı, erişim kısıtının gündeme gelen yasal düzenleme ile ilgili olmadığı vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medyada provokasyon, manipülasyon, spekülasyon, itibar suikasti, kişilik haklarına saldırı gibi sahte hesaplar arkasına gizlenilerek yapılan yasadışı eylemleri önlemek amacıyla yasal düzenleme yapılacağına ilişkin “Sosyal medya mecraların düzene sokulması şarttır. Bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip, bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını kontrol edilmesini istiyoruz” açıklamasının ardından muhalefet Twitter, Facebook ve Netflix'in kapatılacağı yönünde çarpıtma yarışına girmişti.

Bu çarpıtmanın ardından ANKA Haber Ajansı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Netflix'in erişime kapatıldığı iddiası gündeme getirildi. 

ANKA'nın haberine göre, TBMM’nin internet sağlayıcılarından Netflix’e ulaşmaya çalışanlar, “Bu siteye ulaşılamıyor. www.netflix.com ana makinesinin yanıt vermesi çok uzun sürdü” yazısı ile karşılaştı.

Ajans, Bilgi İletişim Başkanlığı’ndan yetkililerin çalışma siteleri hariç tüm sitelere engel konulduğunu aktardığını belirtti. 

TBMM'DEN YANIT GELDİ: 2019'DAN BU YANA UYGULANIYOR

Bu iddiaya ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Meclis genelinde 2019'dan bu yana film ve dizi sitelerine çeşitli erişim kısıtlamasının uygulandığı, bu kısıtlamanın, sosyal medyayla ilgili düzenleme tartışmalarıyla bir bağlantısının bulunmadığı ifade edildi.

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı Netflix'in de aralarında olduğu bu film ve dizi sitelerine erişim engeline ilişkin yaptığı bilgilendirmede, "milletvekillerinin internet erişiminde zorluk yaşadıkları" yönündeki şikayetler üzerine çalışma başlatıldığı belirtildi.

Bu kapsamda herhangi bir içerik üretmeyen ve bireysel abonelik üzerinden işleyen platformların mesai saatleri içinde yoğun kullanıldığının tespit edildiğinin altı çizilerek, bu nedenle Mart 2020'de idari personel için aralarında Netflix'in de bulunduğu sitelere erişim kısıtlamasının getirildiği kaydedildi.

Meclis'in internet kapasitesinin güçlendirilmesi için yapılan çalışmalar sırasında, bu tür platformların yoğun kullanımının devam ettiği ve internet kapasitesini büyük oranda etkilediğinin anlaşılması üzerine de kısıtlamanın, 26 Haziran Cuma gününden itibaren kurum geneline uygulanmaya başlandığı ifade edildi.

TBMM genelinde 2019'dan bu yana film ve dizi sitelerine çeşitli erişim kısıtlamasının zaten uygulandığının vurgulandığı açıklamada, söz konusu kısıtlamanın, sosyal medyayla ilgili düzenleme tartışmalarıyla herhangi bir bağlantısının bulunmadığının altı çizildi.

Netflix'e erişim engellendi mi? ile ilgili etiketler Netflix TBMM Anka erişim engeli
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.