Netflix indirimi ne zaman? Ücretler yarı yarıya mı inecek?

Netflix indirimi ne zaman? Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya ulaşan, ürettiği kaliteli içerikler ve başarılı dizileriyle büyük beğeni toplayan şirket hakkında ortaya çıkan haber büyük bir heyecana yol açtı. Netflix indirimi olacağı ve ücretlerin yarı yarıya düşeceğinin duyulmasının ardından vatandaşlar konuyu araştırmaya başladı. Ne kadar indirim olacak, Netflix üyelikleri kaç para olacak sorularına yanıt aranıyor. Biz de konuyu sizler için araştırdık. Peki Netflix indirimi ne zaman?

Netflix indirimi ne zaman? Dünyanın en beğenilen ve takip edilen dizilerinin yayıncısı olan Netflix şirketi yeni geliştirdiği sistemi ile indirim yapacağını duyurmasının ardından vatandaşlarda büyük bir heyecan oluştu. Netflix indirimi ne zaman, Netflix üyeliği kaç para, ücretler yarıya mı inecek, ne kadar indirim olacak gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için araştırdık ve haberimize ekledik. Peki Netflix indirimi ne zaman? Netflix üyeliği kaç para? Ücretler yarıya mı inecek? Ne kadar indirim olacak? Netflix üyelik indirimli fiyatları! İşte tüm detaylar...

Netflix indirimi ne zaman? Ücretler yarı yarıya mı inecek?

NETFLİX İNDİRİMİ NE ZAMAN?

Kullanıcılara İnternet üzerinden hizmet veren medya sağlayıcısı Netflix, üyelik ücretini yarı yarıya azaltmayı planlıyor.

Netflix'ten kullanıcılarını oldukça memnun edecek bir haber geldi. Platform, sadece mobil cihazlardan içeriğe ulaşım sağlayan bir üyelik sistemi ile fiyatlar yarı yarıya düşüreceğini duyurdu.

Şu an için sadece Malezya'da kullanılan sistem, test aşamasından başarı ile çıkılırsa dünya genelinde kullanıma sunulacak.

ABD için 4 dolarlık bir fiyat belirleyen platform söz konusu üyeliğin Türkiye'deki ücreti hakkında bir yorum yapmadı.

Tecrübeli Netflix kullanıcıları, Netflix'in URL'lerinde kullanarak polisiye, bilimkurvu gibi spesifik bir kategoriye erişimi sağlayan kodlar olduğunu bilirler.

Ancak bu yöntem ile ana sayfada yer bulamayan film ve dizileri bulmak mümkün olsa da bu işlem hayli zaman alıyor.

İnternet devi Google ise tam da bu uzun süreci kısaltan bir özelliği kullanıma sürdü.

Google Chrome eklentisi olan 'Better Browse' Netflix resmi sitesinin ana sayfasında bu gizli kategorileri görmeyi sağlıyor.

Peki Netflix'teki gizli kodlar ile ana ekranda gösterilmeyen film ve dizilerin hepsine ulaşabileceğinizi biliyor muydunuz?

İşte bu kodlar ile film ve dizi arşivine ulaşmak için yapmanız gerekenler...

Netflix’de gizli kategorilere ulaşmak için tarayıcınızın adres çubuğuna 'http://www.netflix.com/browse/genre/INSERTNUMBER' yazmanız yeterli. İşte bu içeriğe ulaşmak için bilmeniz gereken numaralar ise şöyle...

11828 = Hollywood dışı aksiyon yapımları

43048 = Aksiyon gerilim

6548 = Komediler

1365 = Aksiyon ve Macera

2125 = Askeri aksiyon

1402 = Gece yarısı komedileri

869 = Kara komedi

4426 = Hollywood yapımı olmayan komediler

2700 = Politik komediler

26 = Alaycı komediler

9702 = Durum komedileri

5286 = Spor komedileri

11559 = Stand-up

3519 = Ergen komedileri

4922 = Satirik komediler

5475 = Romantik komediler

7627 = Kült filmler

8195 = B-Sınıfı korku filmleri

1252 = Kamp filmleri

NETFLIX

Netflix Inc., film-dizi yapımcılığı ve dağıtımı alanında iştigal eden Amerika kökenli kuruluş. 1997 yılında Kaliforniya'da Reed Hastings ve Marc Randolph tarafından kuruldu. İnternet üzerinden gerçek zamanlı veri akışı ve video-on-demand ile posta yoluyla DVD dağıtımı alanlarında uzmanlaştı. Adı, İngilizce internet anlamına gelen "net" ve Amerika'da günlük konuşma dilinde "filmler" anlamına gelen "flicks" kelimesinden türetildi.

Netflix’in ilk iş modeli DVD satışı ve kiralama üzerineydi. Ancak şirketin kuruluşundan yaklaşık bir yıl sonra Hastings, posta yoluyla DVD kiralamaya odaklanmak üzere DVD satışlarını durdurdu. 2007’de Netflix, akışkan medya aracılığıyla internet üzerinden film izleme olanağı sunarak iş alanını genişletti. 2010’da Kanada’ya açıldı ve zaman içinde veri akışı servisi büyümeye devam etti. Ocak 2016 itibariyle Netflix 190’dan fazla ülkede hizmet vermektedir.

Netflix, 2013’te House of Cards adlı ilk dizisiyle içerik üretmeye de başladı. O günden bu yana film ve televizyon dizisi üretimlerini hızla artırdı. Şirket, 2016’da 126 orijinal dizi ve film yayımladı. Bu rakam, ücretli Amerikan televizyon kanallarının tümünün daha fazladır.

Temmuz 2017 itibarıyla Netflix’in 51,92 milyonu ABD’de olmak üzere dünya çapında 103,95 milyon abonesi bulunmaktadır.

2009 yılında 10 milyon abone sayısına ulaşmıştır.
2011 Nisan ayında ABD'de 23 milyon, dünya çapında ise 26 milyon abone sayısına ulaşmıştır ve elde ettiği toplam dijital gelir 1,5 milyar dolar olmuştur.
2014 yılının ikinci çeyreği verilerine göre küresel olarak 50 milyondan fazla aboneye sahiptir.


2015 Ocak verileri itibarıyla, ABD'deki abone sayısı 39 milyona, küresel abone sayısı da 57 milyona ulaşmıştır.[10] Aynı yılın Ekim itibarı ile 70 milyon aboneye sahiptir.

2016 Ocak verileri itibarıyla küresel abone sayısı da 75 milyona ulaşmıştır. Elde ettiği toplam dijital gelir 2.7 milyar dolardır.

2017 Ocak verilerine göre ABD`de 50 milyon, dünyada 98 milyondan fazla abone sayısına ulaşmıştır.

Netflix, 29 Ağustos 1997'de, Scotts Valley, Kaliforniya'da, Marc Randolph ve Reed Hastings tarafından kuruldu. Marc Randolph ve Reed Hastings, Reed Hastings'in şirketi olan Pure Atria Corporation'da pazarlama müdürü olarak çalışırken tanıştılar. Ayrıca Randolph, e-postayla sipariş şirketi olan MicroWarehouse'un kurucularındandı ve daha sonra Borland International'da pazarlama başkan yardımcısı olarak çalıştı. Bilgisayar bilimcisi ve matematikçi olan Hastings, Pure Atria'yı Rational Software Corporation'a 1997'de 700 milyon $ karşılığında satarak, Silikon Vadisi tarihinin en yüksek satışını yapmış oldu. Hastings ve Randolph, hükümetin birleşmeyi onaylamasını beklerken, Netflix fikri ortaya çıktı.

Reed Hastings, Randolph'un annesi ve Integrity QA kurucusu Steve Kahn'dan, Netflix için 2.5 milyon dolarlık başlangıç ​​yatırımı aldı. Randolph, yeni e-ticaret şirketi Amazon'ı beğendi ve benzer bir model kullanmak istedi fakat VHS kasetlerinin stoklamak için pahalı, postalamak için çok hassas olmalarından dolayı vazgeçtiler. 1997'de sadece birkaç pazarda satışa sunulan DVD'leri duyduklarında, Hastings'in Santa Cruz'taki evine posta ile kompakt bir disk göndererek test ettiler, disk bozulmadan geldiğinde DVD satış ve kiralama konseptini kullanmaya karar vererek 16 milyar dolarlık yatırım ile sektöre girdiler. 14 Nisan 1998'de satış yapmaya başladığında, sadece 30 çalışanı ve 925 DVD'si vardı.

Üyelik ücreti, Blockbuster alım teklifi, büyüme başlangıcı
Netflix, Eylül 1999'da aylık abonelik konseptini tanıttı ve sonra tek kiralık modeli 2000 başında bıraktı. O tarihten bu yana şirket, son ödeme tarihleri, gecikme ücretleri, nakliye ve taşıma ücretleri olmaksızın sabit ücretli sınırsız kira iş modeli ile adını duyurmuştur.

Blockbuster tarafından 2000'de 50 milyon dolar karşılığında satın alınmak istendi ancak Netflix, teklifi kabul etmedi. Netflix, 29 Mayıs 2002'de hisse başına 15.00 ABD Doları bedelle 5.5 milyon hisse senedi satarak halka arzını başlattı. 14 Haziran 2002'de şirket aynı fiyata 825.000 adet hisse daha sattı. Netflix, ilk birkaç yıl boyunca önemli kayıplar yaşadıktan sonra, 2003 yılında ilk kârını açıkladı ve 272 milyon ABD doları gelirle 6.5 milyon ABD doları kar elde etti.

Netflix, müşterileri tarafından derecelendirmelerine ve yorumlarını temel alarak geniş bir kişiselleştirilmiş video öneri sistemi geliştirdi ve sürdürüyor. 1 Ekim 2006'da Netflix, mevcut algoritması Cinematch'i yenerek, müşteri puanlarını % 10'dan fazla tahmin edecek bir video önerme algoritması geliştirebilen ilk geliştiricisine 1.000.000 $ değerinde bir ödül önerdi. Şubat 2007'de şirket, milyarıncı DVD'sini teslim etti ve İnternet üzerinden kirala-izle (video on demand) sistemini tanıtarak orijinal iş modelinden uzaklaşmaya başladı.

Ocak 2013'te Netflix, 2012 yılının dördüncü çeyreğinde iki milyon ABD kullanıcısı eklendiğini açıkladı. 27,1 milyon ABD kullanıcısı ve 29,4 milyon toplam kullanıcısı ve buna ek olarak, gelir aynı dönemde% 8 artarak 945 milyon dolara çıktı. Netflix, bu yılki üçüncü çeyrek raporunda, Nisan 2013'te 36.3 milyon abone sayısına (ABD'de 29.2 milyon) ulaştı. 2013 yılının dördüncü çeyreğine kadar Netflix, 33.1 milyon ABD abonesi bildirdi.

Desteklenen cihazlar
Amazon Amazon Fire TV, Kindle Fire, Kindle Fire HD, Kindle Fire HDX
Android smartphones and tablets
Android TV devices
Apple Apple TV, iPad, iPhone, iPod Touch
Barnes & Noble Nook Color, Nook Tablet, Nook HD
BlackBerry 10 smartphones
D-Link Boxee Box
Google Chromecast
LG Electronics: some Blu-ray players, TVs, and home theater systems
Google TV devices
YouView set-top boxes in the UK.
Microsoft Surface RT, Surface Pro, Windows Phone, Xbox 360, Xbox One
Nintendo Wii, Nintendo 3DS[143] and Wii U
Panasonic: some Blu-ray Disc players, televisions and home theater systems
Philips: some Blu-ray disc players and TVs
Roku streaming player
Samsung: some Blu-ray disc players, home theater systems, smartphones, TVs, and tablets
Samsung gear VR
Seagate FreeAgent Theater+ HD Media Players
Sharp: some LED/LCD TVs and Blu-ray Disc players
Sony Blu-ray Disc players, televisions, PlayStation 3, PlayStation Vita and PlayStation 4
TiVo DVRs (HD, HD XL, Series3, Premiere, Premiere XL and Roamio boxes)
Viewsonic VMP75
Vizio: some Blu-ray Disc players and TVs
Western Digital WD Live plus Media Player
Yamaha BD-A1020

Desteklenen yazılımlar
Windows
Platform tarafından desteklenen web tarayıcıları
OS X : Safari, Firefox 2 ve Google Chrome
Microsoft Windows: İnternet Explorer, Firefox 2 ve Google Chrome
Linux: Google Chrome
Android

Netflix indirimi ne zaman? Ücretler yarı yarıya mı inecek? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.