Netflix CEO'larına 2022 yılında dudak uçuklatan maaş ödeyecek

Dünyaca ünlü dijital platform Netflix 2022 yılında CEO'larına ödeyeceği maaş ile gündem oldu. Yönetim kurulunun ücretlerini belirleyen komite yıllık maaşları duyurdu.

Netflix'in başarısında önemli bir yeri olduğu belirtilen Ted Sarandos ve Reed Hastings 2022'de sırasıyla 34 milyon dolar ve 40 milyon dolar maaş alacaklar.

Netflix CEO'larının Alacağı Ücretler Belli Oldu

Dünyaca ünlü dijital platformda yönetim kurulunun alacağı ücretleri belirleyen komite maaş ve hisse senedi opsiyonlarını duyurdu.

Buna göre şirketin CEO'ları Reed Hastings ve Ted Sarandos 2022 yılında dudak uçuklatan bir maaş alacak. Hastings 34 milyon dolar Sarandos ise 40 milyon dolar alacak.

v

Netflix, Hastings'in paketinin 650 bin dolar (yaklaşık 7.5 milyon TL) maaş geliri ve yıllık hisse senedi opsiyonu tahsili için 34 milyon dolar içerdiğini söyledi. 2020 yazında eş CEO olarak atanan baş içerik sorumlusu Sarandos ise 20 milyon dolar (yaklaşık 228 milyon TL) maaştan, 20 milyon dolar da hisse senedinden kazanacak.

Tüm dünyada milyonlarca kullanıcısı olan Netflix bu yıl Squid Game, Bridgerton, Hellbound ve La Casa De Papel gibi dizilerle büyük yankı uayndırmıştı.

Netflix CEO'larına 2022 yılında dudak uçuklatan maaş ödeyecek ile ilgili etiketler Netflix
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.