Netflix, artık en büyük değil! Disney, abone sayısında rakibini solladı

Netflix, artık dünyanın en büyük dizi ve film izleme platformu değil. Disney, Hulu ve ESPN+ ile birlikte toplam 221 milyon abone sayısına ulaşarak Netflix’i tahtından etti.

İnternet üzerinden dizi ve film izlemek artık yeni trend. Televizyon üzerindeki dizilerden ziyade internet dizileri popüler olmaya başlıyor. İnternet ortamına taşınan bu kültür sayesinde yepyeni platformlar oluşuyor. Bu platformlar üzerinden dizileri ve filmleri takip etmek mümkün hale geliyor.

NETFLIX POPÜLERLİĞİNİ YAVAŞ YAVAŞ KAYBEDİYOR

Birçok kullanıcı da bu platformlar üzerinden sevdiği dizi ve filmleri izleyebiliyor. Bunun için ayda verilen bir miktar ücret karşılığında istediği gibi platformu kullanabiliyor. Netflix bu dizi platformlarından en popüler olanı. Ancak Walt Disney sayesinde yeni yapımların ortaya çıkmasıyla birlikte Netflix’de popülerliğini yavaş yavaş kaybediyor. Haberimizde Disney platformlarının abone sayısının, Netflix abone sayısını geçtiğinden bahsediyoruz!

DISNEY'IN ABONE SAYISI İLK KEZ NETFLIX ABONE SAYISINI GEÇTİ

Netflix ve diğer platformlar dizi ve film takibi için yapımların yüklendiği bir platform. Bu platformlar üzerinden yalnızca dizi ve film değil belgesel tarzında yapımları da incelemek mümkün. Netflix bu platformlardan en fazla aboneye sahip olan iken bu ay ilk kez Disney+ abone sayısı Netflix abone sayısını geçiyor.

NETFLIX ABONE KAYBEDİYOR, DISNEY ABONE KAZANIYOR

Netflix’in giderek abone kaybetmesiyle birlikte de bu farkın güncellendiği söyleniyor. Netflix’in fiyatlarını arttırmasıyla ve içeriklerinin çoğunu kaybetmesiyle birlikte abone sayısının düştüğü gözlemleniyor. Bunun yanında Türkiye’de yayın hayatına yeni başlayan Disney+ şimdiden toplamda 14.4 milyon abone kazanmış durumda. Giderek abone sayısının artması popülerliğini korumasına yardımcı oluyor. Eski yapımlarıyla birlikte yeni içeriklerini de platformda barındırması eski hayranları da bu platformda abone olarak toplamış durumda. Netflix ise bu durumdan oldukça kötü etkileniyor.

DISNEY DİZİ PLATFORMLARI ARASINDA BİRİNCİ SIRADA

Toplam abone sayıları karşılaştırıldığında ise Netflix’in 220 milyon abonesi olduğunu görülüyor. Disney+ ise Walt Disney’in tüm yapımlarının aboneleri eklendiğinde 221.1 abone sayısına ulaşarak ilk defa Netflix uygulamasından daha fazla aboneye sahip hale geliyor. Bu sayede tüm dizi platformları arasından birinci sıraya yerleşiyor. Hem uygun fiyatlarıyla hem de içeriğiyle abone kazanmaya devam ediyor.

STARTUP TEKNOLOJİ 

Netflix, artık en büyük değil! Disney, abone sayısında rakibini solladı ile ilgili etiketler Netflix disney abone sayısı Popülerlik
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.