Netanyahu, uyarılara rağmen Başbakanlık Konutu'ndan çıkmıyor!

İsrail tarihinin en uzun süre başbakanlık yapmış eski başbakanı ve yeni muhalefet lideri Binyamin Netanyahu, yapılan birçok uyarıya rağmen Başbakanlık Konutu'ndan çıkmıyor. Çıkmaması bir yana, resmi davetler vermeye devam ediyor. Üstelik davetliler açıklamalarında kendisinden hala 'Başbakan Netanyahu' olarak bahsediyor! İsrail'in yeni hükümeti Netanyahu'ya konuttan çıkması için 25 Haziran'a kadar süre verdi.

Rekor kıran uzunluktaki kan ve gözyaşı dolu görev süresinin ardından İsrail Parlamentosu (Knesset)'ndaki oylamayla koltuğunu kaybetmiş ve görevini kendisinin karşısında birleşen 8 partiye devretmişti. 

3 gün önce 12 yıllık iktidarını kaybeden Netanyahu, hükümet olmadığı için boşaltması gereken başbakanlık konutundan çıkacak gibi görünmüyor.

KOLTUĞUNU DA BIRAKMAMIŞTI

Günler önce oy çokluğuyla gerçekleşen hükümet değişimi sırasında, Netanyahu'nun asık suratına bakmaksızın tüm mecliste coşku naraları atılmış ve kutlama yapılmıştı.

Bu sıralarda Knesset'te 12 yıldır oturuyor olduğu koltuğuna doğru ilerleyerek oturmuş ve kendisine uyarı yapılmıştı. O andan itibaren muhalefet için ayrılmış bölümdeki koltuklara oturması gereken Netanyahu, uyarıların ardından yerini değiştirmiş ve zorla da olsa koltuğunu bırakmıştı. 

ŞİMDİ DE BAŞBAKANLIK KONUTUNU BIRAKMIYOR

Son yıllarda sık sık Netanyahu karşıtı protesto gösterileriyle anılan ve 'muhaliflerin Bastille'i' adını alan, Batı Kudüs'teki Balfour Caddesi'ndeki resmi başbakanlık konutunda Netanyahu, eşi Sarah ve oğlu Yair ikamet etmeye artık başbakan olmamasına; muhalefet olmasına rağmen devam ediyor.

Netanyahu ile ailesi başbakanlık konutuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı, ancak İsrail yasaları, masraflarını hükümetin kamu parasından karşıladığı resmi evi terk etmesini gerektiriyor.

ÜSTELİK BİR DE 'BAŞBAKAN' SIFATIYLA RESMİ DAVET VERİYOR

Sağcı Likud Partisi lideri Netanyahu, başbakanlık konutunu terk etmek şöyle dursun, üstelik bir de resmi davet verdi!

Netanyahu, ABD'nin eski BM Temsilcisi Nikki Haley ile İsrail İçin Birleşmiş Hıristiyanlar (CUFI) Başkanı John Hagee'yi burada ağırlamasının görüntülerini paylaştı. Bu paylaşım, 'muhalefetin başının neden başbakanlık konutunu yabancı devlet yetkililerini ağırlamak için kullandığı sorusu'na ve çok büyük tepkiyle karşılandı.

KORSAN DAVETLİ HALEY: BAŞBAKAN NETANYAHU SON SÖZÜNÜ SÖYLEMEDİ

Tüm bunlar yetmezmiş gibi kendisini davet eden sanığın kendisinin bile bulunmaması gereken konuttan Haley, Netanyahu'ya başbakan diye hitap ettiği tweet atıp "Başbakan Netanyahu ile vakit geçirmeye her daim değer biçilemez. Onun İsrail güvenliği ve refahına katkıları tarihi boyuttadır. Daha son sözünü söylemedi" dedi.

SUÇ DUYURUSU YAPILDI

Aylardır Bastille protestolarının başını çeken 'Suç Başbakanı' grubu, devreye girerek, Başbakanlık Hukuk Müşaviri Şlomit Barnea'ya mektup gönderdi.

 'Seçimi kaybeden bir sanığın konutta kendisini güçlendirmesine, konutu seçilmiş hükümetle savaştığı özel işleri için bir tesise dönüştürmesine izin vermeyeceğiz' denilen mektupta, '12 yıllık yabancılaşma ve kopukluktan sonra Netanyahu ailesinin, başbakanlık konutunun bir kamu kaynağı olduğunu anlamasının ve doğru düzgün demokrasilerdeki gibi kısa sürede binayı kibarca boşaltmasının zamanı geldi' ültimatomu verildi.

27 HAZİRAN'A KADAR SÜRE VERİLDİ

İsrail'in görevdeyken yolsuzluktan yargılanan ilk başbakanına yönelik protestoların başını çeken 'Suç Başbakanı' grubu, 27 Haziran'da dek çıkmazsa Yüksek Mahkeme'ye gideceğine dair Netanyahu'ya sert bir uyarıda bulundu.

Netanyahu, uyarılara rağmen Başbakanlık Konutu'ndan çıkmıyor! ile ilgili etiketler İsrail Netanyahu başbakanlık konutu bırakmıyor koltuk Başbakan davet
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.