Netanyahu ile Orta Doğu haritası önünde poz

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Orta Doğu temasları bugün itibariyla başladı. Tel Aviv'e giden Blinken, ilk pozunu İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Orta Doğu haritası önünde verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu’da temaslarına bugün başladı. Blinken, Tel Aviv Ben Gurion Havalima’nında İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Eşkinazi tarafından karşılandı. Blinken, İsrail ve Filistin arasındaki gerginliğin ardından ilk olarak İsrail ve Filistinli yetkililerle görüşecek.

Tel Aviv'e giden Blinken, ilk pozu İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Orta Doğu haritası önünde verdi.

ÇÖZÜM İÇİN ERKEN

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Blinken’ın Batı Şeria’da Ramallah’a da gideceğini, İsrail’in ardından Kahire ve Amman’da da temaslarda bulunacağını söyledi. Yetkilileri yine de bölgede şu an için uzun süreli bir çözüm sürecinden bahsetmek için erken olduğunu dile getiriyor. Gerekçe olarak, İsrail’de iki yılda yapılan dört seçimde tam olarak sağlıklı bir hükümet kurulamamış olması ve Filistin tarafının da Hamas ve batının da desteklediği Mahmud Abbas yönetimi arasında bölünmüş olmasının etkili olduğu gösteriliyor.

BİDEN NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Joe Biden ABD'nin İsrail'e verdiği destek ve 735 milyon dolarlık silah satışının bazı Demokrat çevrelerce eleştirilmesine ilişkin açıklamalarda bulunmuş, "İsrail'in güvenliği için verdiğim taahhütlerde bir değişiklik yok. Bölgede iki devletli çözüme hala ihtiyacımız var, sorunlara tek çözüm bu olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Gazze'nin yeniden inşası için diğer ülkelerle ekonomik bir paket oluşturulması konusunda çalışmalarda bulunacaklarını bildiren Biden, "Bölge ülkeleri İsrail’in bağımsız Yahudi bir devlet olarak var olma hakkını tanıyana kadar barış olmayacak." demişti.

Netanyahu ile Orta Doğu haritası önünde poz ile ilgili etiketler ABD İsrail Orta Doğu blinken ABD Dışişleri Bakanı Netahyahu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.