Neşet Ertaş filmi vizyona girecek mi? Mahkeme kararı verdi

"Bozkırın tezenesi" olarak bilinen merhum Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ filminin yayınlanmasına 2 gün kala mahkemeden ret kararı geldi.

2012 yılında vefat eden halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin çekimleri, Neşet Ertaş'ın ailesinin rızası olmamasına rağmen yapımcı Mustafa Uslu tarafından çekilmişti. Ertaş ailesinin avukatı Uğur Çapkın, filmin yayınlanmasına yasak getirildiğini açıkladı.

16 Aralık Cuma günü izleyici karşısına çıkacak Neşet Ertaş filminin vizyona girmeyeceğini duyuran Ertaş ailesinin avukatı Uğur Çapkın, "Mahkemelerden biri haklılığımızı nihayet gördü ve tedbir kararı verdi. Film vizyona girmeyecek. Cuma günü diğer dosyadan da karar bekliyoruz. Bizi gönülden destekleyen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederiz" dedi.

Fragmanları yayınlanan Neşet Ertaş filmi, 23 Aralık tarihinde vizyona girecekti. Filmin vizyona girmemesi ile ilgili açılan davalardan birisi de 16 Aralık Cuma günü görülecek.

Avukat Çapkın daha önce yaptığı açıklamada, iki imza alınması sonucu Ertaş'ın eserlerinin kullanıma açıldığını ve kitap üzerinden film çalışmasının ailenin izni olmadan yapıldığını söyleyerek, "Ne ailenin ne de Neşet Ertaş'ın verdiği bir izin yok. Ertaş'ın eserlerinin notaya alınması başka bir şey, eserlerin film olarak ve ailenin izni olmadan perdeye aktarılması başka bir şey" demişti.

 

 

 

 

Neşet Ertaş filmi vizyona girecek mi? Mahkeme kararı verdi ile ilgili etiketler Neşet Ertaş Garip Bülbül Neşet Ertaş Mustafa Uslu mahkeme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.