Nerede oldukları bilinmiyor! 10000 teröristin kaldığı hapishane bomboş

Taliban'ın ele geçirdiği Afganistan'ın başkenti Kabil’in 13 kilometre güneydoğusunda bulunan ve ülkenin en büyük hapishanesi olan Puli Çarhi boş kaldı. Puli Çarhi, Taliban ülkeyi işgal etmeden önce DAEŞ ve benzeri terör örgütlerine üye teröristlerle doluydu.

Afganistan’da yönetimin Taliban tarafından ele geçirilmesinin ardından halk, çeresizce Taliban yönetiminde günlük hayatını idame ettirmeye gayret ediyor.

BİR ZAMANLARIN EN BÜYÜK HAPİSHANESİ ARTIK BOMBOŞ

Taliban yönetimi öncesinde başkent Kabil’in 13 kilometre güneydoğusunda bulunan ülkenin en büyük hapishanesi Puli Çarhi şu an boş bulunuyor.

Puli Çarhi hapishanesinin eski gardiyanı Safiullah, İHA’ya yaptığı açıklamada, “Bir zamanlar en az 10 bin mahkumu bulunan bu hapishanede yazılı duvarlar, kırılan kapılar ve yıkılan duvarlar dışında şu an hiç kimse yok” diyerek hapishanenin son durumunu anlattı.

TALİBAN, HAPİSHANELERDEKİ TERÖRİSTLERİ SALIVERMİŞTİ

Taliban tarafı ise çatışmalar süresince hapishanelerden kendileri tarafından salıverdikleri DAEŞ ve diğer terör örgütlerine üye militanları, 'hapisten kaçanları tekrar yakalamaya' çalışıyoruz açıklamasında bulundu. Taliban'ın açıklaması gerçekçi bulunmadı. 

Nerede oldukları bilinmiyor! 10000 teröristin kaldığı hapishane bomboş ile ilgili etiketler Afganistan Kabil Hapishane terörist Taliban DEAŞ puli çarhi DAEŞ IŞİD

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.