Nefis Bir Yemek Topic! Yemeden Ölmek Yok! Bu Lezzet Sizi Uçuracak! Kıskandıran Özel Şef Tarifi

Anadolu topraklarında yaşayan en eski medeniyetlerinden bir tanesi de Ermenilerdir. Kendisine has bir kültürleri vardır. Özellikle ülkemizde bugün de çok sevilen yemekleri vardır. Onlardan bir tanesi de topik adı verilen yemektir. Bu yemeğin en önemli özelliği hem tek başına yemek olarak yenilebilir. Hem de tüm içkilerin yanında meze olarak tüketilebilir.

Anadolu topraklarında yaşayan en eski medeniyetlerinden bir tanesi de Ermenilerdir. Kendisine has bir kültürleri vardır. Özellikle ülkemizde bugün de çok sevilen yemekleri vardır. Onlardan bir tanesi de topik adı verilen yemektir. Bu yemeğin en önemli özelliği hem tek başına yemek olarak yenilebilir. Hem de tüm içkilerin yanında meze olarak tüketilebilir. Hazırlanması kolaydır. Dahası masraflı olmayan bir yemektir. Her evde her zaman yapılabilir. Tahin ve nohutun bir araya gelmesi ile ortaya çıkan en güzel yemeklerden bir tanesidir.

Malzemeleri

Üstte verilen bu bilgilerden sonra topic malzemeleri;

  • 3 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın.

 

Üzeri için ise, süsleme amaçlı ve isteğe bağlı olarak yoz antep fıstığı ve tahin. 

Nefis Bir Yemek Topic! Yemeden Ölmek Yok! Bu Lezzet Sizi Uçuracak! Kıskandıran Özel Şef Tarifi

Hazırlanışı

Şimdi de nasıl yapıldığını açıklayalım: Önce zeytinyağında ince ince doğranmış olan soğan ve dolmalık fıstıklar kavrulur. Bunun sonrasında bu malzemelerin içine kimyon, tarçın, yenibahar, kuş üzümü ilave edilip kavrulmaya devam edilir. En son bu karışımın içine  2 yemek kaşığı tahin ilave edilip bir taşım karıştırıp ocaktan alınır. 

Diğer tarafta kalan tahin ve nohut bir robottan geçirilerek pürüzsüz bir kıvama getirilir. Sonrasında yağlı kâğıdın üzerine yayıp, ocakta pişirilen harç üstüne dökülür. Hepsi beraber rulo haline getirilip buzdolabında 4 5 saat bekletilir.

Nefis Bir Yemek Topic! Yemeden Ölmek Yok! Bu Lezzet Sizi Uçuracak! Kıskandıran Özel Şef Tarifi - Resim : 2

Sonrasında buzdolabından alınıp 2 cm olan şeritler halinde kesilip üzerine antep fıstık ve/veya tahin dökülerek servis yapılır.

Püf Noktaları

Topik yemeğinde en önemli püf nokta içine konulan tahinin miktarıdır. Ayrıca soğanlar son derece ince doğranmalı ya da rendelenmelidir. Kullanılan malzeme kalitesi de son derece önemlidir.

Nefis Bir Yemek Topic! Yemeden Ölmek Yok! Bu Lezzet Sizi Uçuracak! Kıskandıran Özel Şef Tarifi - Resim : 3

Nefis Bir Yemek Topic! Yemeden Ölmek Yok! Bu Lezzet Sizi Uçuracak! Kıskandıran Özel Şef Tarifi ile ilgili etiketler topic
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.