Mete Yarar, yakından tanıdığı Gara şehidi Burak Coşkun’u anlatıyor...

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında… Mete Yarar'ın, yakından tanıdığı Gara şehidi Burak Coşkun’u anlattığı anlar tüylerinizi diken diken edecek!.

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, Şener'in 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'e yazdığı duygusal mektubu ve Yarar'ın yakından tanıdığı Gara şehidi Burak Coşkun’u konuştu.

ŞENER: ÖMER HALİSDEMİR DARBE GECESİ BİR HAİNİ VURARAK TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ!

Nedim Şener, "15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye’nin kaderini gerçekten değiştiren birisi Ömer Halisdemir. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın ele geçirilmesi darbeciler açısından kritik bir öneme sahipti. Savaş kabiliyetleri biliniyor. O yüzden Polis Özel Harekatı'nın vurulmasının yanında Silahlı Kuvvetlerin Özel Kuvvetler Birimi’nin ele geçirilmesi etkinlik açısından çok önemli. Karşılıklı grupların çatışması anlamsız ve amansız bir savaşa dönüşebilir. İki tarafta aynı eğitimi almasına rağmen yenemeyebilirler de. O anda komutanlık onu gerektiriyor. Zekai Aksakallı öyle bir şey düşünüyor ki; ‘Orayı zapt etmeye gelecek komutanı öldür’ diyor. Bu, dünya askerlik tarihinde örneği olacak bir durum değil. Çok ciddi bir görev bağlılığı bu. Kararlı olmayı da gerektiriyor. Sıktığın kurşun kendi ölümüne de sebep oluyor. Bütün bunların aynı anda olması Zekai Aksallı ve Ömer Halisdemir’in varlığında bir araya geldi. Türkler tarihi yapıyorlar, yazıyorlar ve kimse onları tarihten silemiyor. Halisdemir, darbe gecesi bir hain tuğgenerali vurarak Türkiye’nin kaderini değiştirdi. 4 yıl sonra 2020 Ağustos ayında Yüksek Askeri Şura’da bir başka FETÖ’cü Serdar Atasoy, tuğgeneralliğe ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı’na getirildi... Benden kahraman Ömer Halisdemir'e bir mektup yazmamı istediler. Ne diyeyim ben Ömer’e? Atalarının yolunda fedakarlık yaptı. Bu milletin ruhunda bu var. Zaten emperyalizmin Türkler ile baş edememesinin sebebi bu. Vefamız şehitlerimize, sadakatımız milletimize." sözlerini kullandı.

Mete Yarar, yakından tanıdığı Gara şehidi Burak Coşkun’u anlatıyor...

YARAR: KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİN VATAN SEVGİLERİNİN ALTINDA EZİLİRSİNİZ! 

Mete Yarar, "Nedim Şener'in Ömer Halisdemir'e yazdığı bu mektup duygusal, hissederek, doğru analizle yazılmış en güzel mektuplardan biri. Bu yazı ancak yürekten çıkabilir. Bence Zekai Aksakallı’nın dünyada başka bir örneği yoktur. O konuşma metninin de bir örneği yoktur. Komutanın sana emir verecek ve ‘Bak bunun sonucunda şehadet var. Hakkını helal et’ diyecek, o da hiç düşünmeden ‘Helal olsun’ diyecek. Ömer Halisdemir’in o geceki telefon görüşmesinden sonra bir koridor yürüyüşü var. Bir insan ölüme böyle onurlu mu yürür? Ne bir telaş var ne bir heyecan. Ölüme giderken bir adım bile düşünmüyor. Allah bize şehadete böyle dimdik yürümeyi nasip etsin. Şehadete gideceksen böyle gideceksin. Hiç geri adım atmayanlardan bizi de nasip etsin. Gara şehitlerimizden Burak Coşkun, Ertuğ yüzbaşı, astsubay Harun Turhan… Bu vatan evlatları hayatlarını özel kuvvetçi olmak için planlamışlar sanki. Aslan gibi çocuklardı. Bu kişiler diğerlerine göre başka bir şey yaptılar. O gece bölgeye gittiklerinde en önde gittiler. Tabur komutanısın daha arkada olabilirsin. Özel kuvvetçi olmak, vatan sevmek başka bir şey. Çünkü araziyi en iyi onlar biliyor. Hayatı dağlarda hainlerle mücadeleyle geçti. Bu kahramanların vatan sevgilerinin altında ezilirsiniz." dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Mete Yarar, yakından tanıdığı Gara şehidi Burak Coşkun’u anlatıyor... ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Ömer Halisdemir 15 Temmuz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.