Nedim Şener'den HDP'li Sancar'a tokat gibi yanıt: Demirtaş'ın o sözünü hatırlattı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın partisinin terör örgütü PKK ile bir bağının olmadığını öne sürmesine Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener'den tokat gibi bir yanıt geldi. Şener, HDP'nin cezaevinde tutuklu bulunan eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "HDP Öcalan’ın 20 yıllık projesi" sözünü hatırlattı.

Katıldığı canlı yayında HDP'nin PKK ile bir bağının olmadığını öne süren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'a Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener'den yanıt geldi. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan Şener, terör örgütü PKK ile bir ilgilerinin olmadığını iddia eden Sancar'a geçmiş yıllarda "HDP Öcalan’ın 20 yıllık projesi" ifadesini kullanan Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarını hatırlattı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, geçtiğimiz gün katıldığı canlı yayında HDP'nin PKK ile bir bağının olmadığını öne sürdü.

HDP'Lİ SANCAR: BİZİM PKK İLE BAĞIMIZ YOK

Kararları PKK'nın değil de kendilerinin aldığını söyleyen Sancar şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda HDP eğer gerçekten onların dediği gibiyse, bu kadar teveccüh ve kabulü nasıl görsün? Herkes şunu görüyor: 8-10 milyon civarında oy bandı arasında oynuyoruz. Türkiye'yi bölmek isteyen 10 milyon insan mı var, hayır. Bizim başka bir örgüt, PKK ile bir bağımız yok, bunu defalarca söyledik. Kararlarımızı kendimiz alıyoruz."

NEDİM ŞENER'DEN TOKAT GİBİ YANIT

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, Sancar'ın bu sözlerine sosyal medya hesabından yanıt verdi. Şener, HDP'nin PKK ile bir bağı olmadığını iddia eden Sancar'a geçmiş yıllarda "HDP Öcalan’ın 20 yıllık projesi" ifadesini kullanan Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarını hatırlattı.

Terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Demirtaş, 2012 yılında katıldığı canlı yayında şu açıklamalarda bulunmuştu:

"HDP Öcalan'ın çok önemsediği bir projedir. Kendisini özellikle son 20 yılını adadığı bir projedir."

Nedim Şener'den HDP'li Sancar'a tokat gibi yanıt: Demirtaş'ın o sözünü hatırlattı ile ilgili etiketler Nedim Şener HDP PKK Selahattin Demirtaş mithat sancar Öcalan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.