Nedim Şener'den cezaevindeki Demirtaş'a kitap önerisi!

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitaplarıyla ilgili tartışmalar sürerken, SuperHaber programcısı Nedim Şener'den dikkat çeken bir hamle geldi. Şener, cezaevindeki Demirtaş'a kitap önerisinde bulundu.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitaplarının İBB tarafından satılmasının ortaya çıkması ve kitabın tiyatroya uyarlanmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor.

"Ağzından hak hukuk sözü düşmeyen Selahattin Demirtaş’a bir kitap önerim olacak." diyen SuperHaber programcısı Nedim Şener, Hürriyet'teki yazısında şu ifadeleri kullandı:

"O da bir Kürt kızı, adı Gülay. Hatırlayamayacaktır, çünkü o teröristler tarafından dağa çıkarılanlardan değil.

Babası Mehmet Şirin Demir’i terörist PKK/YPG’nin Suriye topraklarından attığı havan mermisiyle kaybeden kızlardan birisi. Cenazesinde Kürtçe ağıtlar yakılmıştı.

Nedim Şener'den cezaevindeki Demirtaş'a kitap önerisi!

Dün Gülay AKP grup toplantısına babasının mezarından alınmış toprağa ekilmiş çiçekler olan bir saksı getirdi. Sonra da şunları söyledi:

“Kürt çocuklar üzerinden tiyatrolar yapıldı, artık bilmelidirler ki perdeler kapandı. Kürt çocukları kendi filmlerinin kahramanı oluyorlar. Mardin’de doğup büyümüş bir Kürt kızıyım. 81 şehrin her toprağı benim memleketim. Ben babamdan en çok affetmeyi, teşekkür etmeyi öğrendim. Bir insanın kalbini kırmanın da canını almak kadar günah olduğunu yine babamdan öğrendim.”

Gülay’ın hayatı ne senaryo ne tiyatro, kanlı bir gerçek, PKK’nın akıttığı kanla yazıldı. Şimdi romanını yazmak Demirtaş’a düşer..."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

Nedim Şener'den cezaevindeki Demirtaş'a kitap önerisi! ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş Nedim Şener kitap Hürriyet SuperHaber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.