‘O BİLDİRİNİN ARKA PLANINDA KUTUPLAŞMA ÜZERİNDEN KAOS YARATMAK VAR!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü canlı olarak SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, 104 emekli amiralin gece yarısı imzaladığı bildirinin ayrıntılarını tartıştı.

ŞENER: BURADA ABD’NİN TÜRKİYE’YE YÖNELİK BİR BASKISI VAR!

Nedim Şener, “Emekli amiraller ortaya bir şeyi atlıyorlar. Ancak arada 15 Temmuz yaşandı. Son bildiride ‘Türkiye’nin beka sorunu, FETÖ tecrübesi yaşanmıştır’ diyordu. Türk milleti FETÖ tecrübesini de yaşadı, kanıyla 15 Temmuz gecesi o tecrübeye karşı ciddi direnişte gösterdi. Bu emekli amiraller dahil olmak üzere birçok kesim 15 Temmuz yaşanmamış gibi davranıyorlar. O taraf bunu tiyatro sandığı için böyle hatalara düşüyorlar. Bu olaylar 15 Temmuz yaşanmamış gibi değerlendirilemez. Atatürk’ün ismini 3 kez geçiriyorlar ve bunu kullanıyorlar. Atatürk’ün en önemli sözü ‘Hakimiyet milletindir’ diyor. Birileri 15 temmuz’u gerçekten tiyatro sanmış. Olay bildiri mi, muhtıra mı? Hiç fark etmez. O üslupla siyasi otoriteye ayar vermeye kalkıyorsunuz. Montrö tartışması diyorlar, öyle bir şey falan yok. 126 tane büyükelçinin imzaladığı metni diyorlar, o 14 ay önce 2020’nin Ocak ayında imzalamıştı. Bu bal gibi de bir bildiri. Bu bildiri baştan aşağı siyaset kokuyor. Asker siyaset yapmaya kalktığında böyle oluyor. Burada ABD’nin Türkiye’ye yönelik bir baskısı var. Kendi dış baskısı var, bir de çevre ülkeler üzerinden ve içeriden baskı var. Böyle bir tartışma yokken bir anda nasıl oldu? Türkiye’ye yönelik bir kutuplaşmanın varlığı üzerinden tetiklenmeye çalışılan bir kaos ortamından bahsediyorum. Aylar önce konuştuk,Rand Corporation raporundan ve bunların olacağından bahsettik. Bu kutuplaşma üzerinden toplumsal fay hatlarının tetikleneceğini söyledik. En önemli argümanının da Atatürk üzerinden olacağını söyledik. Kutuplaşma üzerinden yaratılan kaos, yalan ve algıya dayalı.” sözlerini kullandı.

YARAR: BİLDİRİYİ İMZALAYANLAR NASIL OLDU DA BU HATANIN İÇİNE DÜŞTÜ?

Mete Yarar, “Ben ‘muhtıra’ deyimini değil, ‘bildiri’ kelimesini kullanmak istiyorum. Bunun ne olduğunun kararını yargı verecek.Kişilerin arasında değer verdiğimiz insanlar var. Birçok olayın içerisinde karşı karşıya durumlar yaşanıyor. Herkesin çok tanıdığı Cem Gürdeniz… Gürdeniz, Mavi Vatan konsepti dahil olmak üzere, hem FETÖ’cülerin hem de emperyalistlerin hedefinde olan birisiydi. Burada gerçekten ne amaçlanmıştı? Bu amaç doğrultusunda hata yapanlar var mı, yok mu? meselesi önemli. Cem Gürdeniz yıllardır 15 Temmuz ve diğerleriyle ilgili konuştuklarında herhangi bir sıkıntı yoktu. Araştırıldığında ne yaşandığı ortaya çıkacak. Nasıl oldu da selam bile vermedikleri, aynı karede bulunmak istemedikleri adamlarla aynı şeye imza atabildiler? sorusunu sordum. Buradaki mevzu içerisinde öyle adamlar tanıyorum ki bu adamlar askeri forma giymişse ben nasıl giydim? Bu adamlar nasıl TSK mensubu oldu? diyeceğim adamlar var. Gürdeniz gibi hayatı boyunca hukukla, milletle tek sorunu olmamış sadece işini yapan insanlar var. Bu metni kim hazırlamış? Hangi akıl gece yarısı yayınlamış? Bunları bulmak lazım. Ben toptancı bir yaklaşımla hepsini aynı kazana atmaya karşıyım. Nasıl oldu da bu hatanın içine düştüler?” dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

‘O BİLDİRİNİN ARKA PLANINDA KUTUPLAŞMA ÜZERİNDEN KAOS YARATMAK VAR!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Emekli amiraller bildiri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.