‘MECLİS’TE YEDEK PARTİLERİ VAR AMA BU ALDATMACANIN DA SONUNA GELDİK!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında...

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına” programının yeni bölümünde, HDP’ye kapatma davasının siyasete yansımaları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tavrı ve Biden ile Putin arasındaki 'katil' suçlaması masaya yatırıldı.

ŞENER:  TAKTIKLARI MASKE TERÖRLE İŞ BİRLİKLERİ OLDUĞUNU ÖRTMEYE YETMEDİ

Nedim Şener, “Uzun zamandan beri yaptığımız konuşmalarda HDP’nin terörle iş birliği olduğunu söylüyoruz. Birçok insan ‘arasına mesafe koymak’ gibi tarif kullanıyor. Ancak böyle bir tanım yok. Kimse ‘arasına mesafe koymak’ gibi bir durumla karşı karşıya değildir, terörle mücadele etmek zorundadır. Hele kitleleri temsil ediyorsanız… Meclis kürsüsünden terörist elebaşının adını anarak, sayın diyerek PKK propagandasının meclis çatısından yapıldığını anlatmıştık. HDP grup toplantısına gidilirken atılan sloganlar beni şaşırtmıyor. Alman yetkililer bile HDP’nin PKK ile arasına mesafe koyması gerektiği yönünde açıklama yapıyor. Ancak biz Almanların anladığı bu konuyu Türkçe olarak birilerine anlatamadık. Hala HDP’nin demokrasiye bağlı bir parti olduğunu zannederek demokrasi ve hukuk sorunu olduğunu sanıyorlar. Karşımızda bir terör sorunu var. Terör örgütünün propagandasını yapan, ona oksijen sağlayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Ana muhalefet partisinin başkanı herkesin bir fikri olabilir diyor. Ancak malum iddianameyi okuduğunuzda parti programı ya da siyaset anlayışı eleştirilmiyor. Doğrudan fiili olarak olaylar ve kişiler bazında teröristlerle yapılan iş birliği anlatılıyor. Kapatma davası bu. İnsanları demokrasi, insan hakları tabirleriyle aldatmaya çalışıyorlar. O maske terörle iş birliğini örtmeye yetmedi. Daha önceki kapatılan 6 partisi gibi HDP de aynı yolda ilerliyor. Ne yaptıklarını o kadar iyi biliyorlar ki her bir parti kapatma girişimi sırasında onlar bir yedek parti kurarak bir sonraki adımı hesaplıyorlar. Karşımızda bir suç örgütüyle, terör örgütüyle iş birliğini süreklilik arz eden şekilde devam ettiren bir siyasi anlayış var. HDP kurulurken kongreler adı altında bir yapılanmaya gidiyorlar. Halkın emek kongresi şeklinde BDP’yi birleştirme kararı aldılar ve karşımızda HDP çıktı. Şu anda TBMM’de bir yedek partileri var. HDP’den seçilen bir vekil oraya transfer oldu. Tek kişilik temsil durumu var. Ancak aynı zamanda demokratik toplum kongresi adı altında bir kongresi var. Onun da başkanı HDP milletvekili. Muhtemelen onlar yine bir kongre yapar ve tekrar birleştirirler. Böylece hukuğa karşı bir aldatmaca yaparlar ama artık bunun sonuna geldik. Yerel seçimlerde ortaya çıkan yapıyı tarif etmiştim. Anayasa’ya ya da siyasi partiler yasasına madde koyarak terörist elebaşının adını anan ve en ufak iltisakı olan kişiye en ufak siyaset yapma hakkı vermeyin demiştim. Nihayet o aşamaya geldik.” ifadelerini kullandı.

‘MECLİS’TE YEDEK PARTİLERİ VAR AMA BU ALDATMACANIN DA SONUNA GELDİK!’

YARAR: KULLANDIKLARI İSİMLERDE HEP MAZLUM, DEMOKRASİ KELİMELERİNİ GEÇİRİYORLAR

Mete Yarar, “HDP Grup Toplantısı’na gidilirken atılan sloganları gördünüz mü? HDP, halkın demokrasi partisi olarak geçiyor. Demokrasi, mazlum olarak geçiriyorlar hep kullandıkları adlarda. Hukukçuların söylediği bir tabir var, 2010’daki bir madde iptal edildiği için Anayasa Mahkemesi tarafından HDP yarın sabah desin ki ‘Ben kendimi fesh ediyorum’ dediği andan itibaren dava düşüyor. Hiç kimseye siyasi yasak gelmiyor.” dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

‘MECLİS’TE YEDEK PARTİLERİ VAR AMA BU ALDATMACANIN DA SONUNA GELDİK!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına HDP

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.