Nedim Şener: Kılıçdaroğlu ya ne dediğini bilmiyor ya FETÖ’yü!

Hürriyet yazarı Nedim Şener son yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun KHK'lı FETÖ'cülerle ilgili açıklamalarını mercek altına aldı. Şener, "Ya ne dediğini bilmiyor ya FETÖ’yü. Mesela, eline silah almamış, adam öldürmemiş, bomba atmamış ama Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarını yürütmüş hâkim ve savcılar geri dönecek mi?" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun KHK'lı FETÖ'cülerle ilgili söylediği sözler yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Kılıçdaroğlu, "O kanun hükmünde kararnamelerle görevden alınan, işine son verilen, ekmeği elinden alınan herkesi görevine iade edeceğim. Yeter ki teröre bulaşmasın." ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Nedim Şener, son yazısında Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerini değerlendirdi. Şener, "Ya ne dediğini bilmiyor ya FETÖ’yü. Mesela, eline silah almamış, adam öldürmemiş, bomba atmamış ama Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarını yürütmüş hâkim ve savcılar geri dönecek mi?" ifadelerine yer verdi.

İşte Şener'in söz konusu yazısı;

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, geçen hafta Çorum ziyareti sırasında tam olarak şunları söyledi:

“Geçen özel harekâtta çalışan bir polis, Ankara Mamak’ta karşılaştık. ‘Beni kanun hükmünde kararnameyle attılar. Gittim savcılığa, savcı takipsizlik verdi.

Mahkemede hiçbir zaman yargılanmadım ve mahkûm edilmedim. Beni görevime vermeleri lazım. ‘Hayır efendim seni göreve geri veremeyiz...’ Niye veremiyorsun? Sözüm söz, bütün bu adaletsizlikleri düzelteceğim. O kanun hükmünde kararnamelerle görevden alınan, işine son verilen, ekmeği elinden alınan herkesi görevine iade edeceğim. Yeter ki teröre bulaşmasın.”

Benzer sözleri daha önce yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile milletvekili Sezgin Tanrıkulu’dan duyunca, “düzeltilebilir hatalı açıklamalar” olarak değerlendirmiştim.

Ama Kılıçdaroğlu’nun, hiçbir ayrım yapmadan, “O kanun hükmünde kararnamelerle görevden alınan, işine son verilen, ekmeği elinden alınan herkesi görevine iade edeceğim” sözleri bunun son derece yanlış ve Türkiye açısından çok tehlikeli bir parti politikası olduğunu gösteriyor.

Herkesi görevine iade edeceğini söylerken, “Yeter ki teröre bulaşmamış olsun” şerhi düşmüş.

Ya ne dediğini bilmiyor ya FETÖ’yü.

Mesela, eline silah almamış, adam öldürmemiş, bomba atmamış ama Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarını yürütmüş hâkim ve savcılar geri dönecek mi? Ya, TSK’daki FETÖ’cülerin mahrem imamlığını yapmış, öğretmenler, akademisyenler. Hakkındaki soruşturmada, “takipsizlik” kararı verilmiş olan ve 2020 Yüksek Askeri Şurası’nda önce generalliğe terfi ettiren sonra da Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı’na atanan, ankesörlü hat operasyonunda tekrar yakalanınca FETÖ’cü olduğunu itiraf eden Serdar Atasoy’u iade edecek mi?

Nedim Şener: Kılıçdaroğlu ya ne dediğini bilmiyor ya FETÖ’yü! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Nedim Şener FETÖ ihraç göreve iade
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.