Nedim Şener, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan HDP'lilere yanıtı böyle verdi

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, HDP'li 33 milletvekilinin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Şener, "Ben onların milletvekilleri gibi kaçacak değilim, gidip ifademi vereceğim ama öyle bir ifade ki bugün değil gelecek kuşaklar da yaptıklarının siyaset değil teröre destek olduğunu, neden “HDP yoktur, PKK vardır” dediğimi herkes görecek" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, katıldığı programda HDP'li milletvekillerinin Meclis'te ettikleri yemini tutmadıkları için 'şeref yoksunu' dediği gerekçesiyle 33 HDP'linin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Şener, bugünkü köşe yazısında HDP'lilerin, PKK'nın siyasi ayağı söylemlerine karşı 'iftiradır' demediğine dikkat çekerek, "Meclis’te ‘vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne’ dair verdikleri namus ve şeref sözünü tutmuyor ‘şeref yoksunları” diyorum, 33’ü birden savcılığa dilekçeyle başvurup cezalandırılmamı istiyor" ifadelerini kullandı.

Nedim Şener'in "HDP/PKK’ya karşı kısa savunmam" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Dünyanın hiçbir ülkesinde, HDP gibi bir partinin faaliyetine izin verilmez. Hele hele Avrupa’da, bırakın terör örgütü sözcülüğünü, terörü kınamadığı için AİHM tarafından parti kapatılıyor. HDP, Türkiye’yi bölmeyi amaçlayan ve bunun için 1984 yılından bu yana aralarında kundakta bebek, çocuk, hamile kadınların, yaşlıların, doktor, öğretmen, hemşirelerin de olduğu sivil vatandaşlar ile asker, polis, jandarma, korucu gibi resmi 15 bin şehidimizin canına mal olan PKK’nın terör faaliyetlerini bir kez olsun kınamamıştır.

HUKUKU KILIF YAPIYOR

Tüm dünyada, çok önemsedikleri Avrupa Birliği üyeleri ve AİHM ile ABD dahil olmak üzere, PKK terör örgütü olarak tanınmaktadır. Bunun aksini söyleyen tek kişi ve kurum göremezsiniz; HDP’liler hariç... Çünkü HDP, PKK yönetimi tarafından kurulmuş, yönetimi oluşturulmuş bir yapıdır. Türkiye’deki hukuki kılıfa bürünerek PKK terör örgütünün sözcülüğünü yapıyor ve siyasi ayağını oluşturuyor.

O yüzden, PKK kampında elinde silahla fotoğrafları çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel’in durumuna kimse şaşırmadı. Sadece o fotoğraf ve o fotoğrafa HDP yönetiminin sahip çıkması bile Avrupa’da tek başına siyasi parti kapatma sebebidir.

Ama Türkiye’de, HDP yönetimi hukukla, insanlarla, devletle dalga geçercesine utanmazca o fotoğrafı savunabildiler.

HAZİNE’DEN YARDIM ALIYOR

Sadece o mu? PKK elebaşına sahip çıkmalarını, PKK’lı teröristlerin cenazelerine katılmalarını, seçildikleri belediyelerin kaynaklarını PKK’ya aktarmalarını, “vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü” üzerine yemin edip TBMM kürsüsünden teröristlerin adlarını anmalarını, “kürdistan” lafları etmelerini herkes gördü ve izledi.

Ne yazık ki tüm bunları yaparken de üstüne Hazine’den mali yardım da alıyor. Bu milletin parasıyla, bu milletin ve devletin bölünmez bütünlüğü aleyhine çalışıyorlar.

HDP YOKTUR, PKK VARDIR

Haber Global kanalında ben de HDP milletvekillerinin durumunu, “şeref yoksunları” diye ifade ettim. TBMM’de namus ve şerefi üzerine ettiği yemini tutmayana ne denir: “Şeref yoksunu.”

Bunu hakaret sayarak 33 HDP milletvekili Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na hakkımda suç duyurusunda bulundu. İşledikleri hangi suç varsa bana isnat etmişler: Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik, nefret ve ayrımcılık, hakaret, tehdit... Hele bir de “siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi” suçlaması var ki evlere şenlik.

Anayasa Mahkemesi’nde HDP ile ilgili kapatma dava dosyasındaki deliller, onların ettikleri yemini tutmayan şeref yoksunları olduğunu tek tek gösteriyor aslında. İnsanlıklarını kaybetmemiş olsalar utanırlar ama şeref yoksunlarında utanma duygusu ne gezer...

Ben onların milletvekilleri gibi kaçacak değilim, gidip ifademi vereceğim ama öyle bir ifade ki bugün değil gelecek kuşaklar da yaptıklarının siyaset değil teröre destek olduğunu, neden “HDP yoktur, PKK vardır” dediğimi herkes görecek.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Nedim Şener, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan HDP'lilere yanıtı böyle verdi ile ilgili etiketler Nedim Şener HDP suç duyurusu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.