‘İSRAİL İLE NORMALLEŞME DİYE DÜĞÜN BAYRAM YAPANLARIN HAZİN HALİNİ GÖRDÜK!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı alçak saldırı sonrası çarpıcı gerçekler masaya yatırıldı.

‘İSRAİL İLE NORMALLEŞME DİYE DÜĞÜN BAYRAM YAPANLARIN HAZİN HALİNİ GÖRDÜK!’

ŞENER: BU BİR DEVLET TERÖRÜDÜR!

Nedim Şener, “Net duruşu olan bunun bir devlet terörü olduğunu görür. Ağır eleştiriler yapan yine Türkiye oldu tabi. Osmanlı İmparatorluğu’ndan gelen o kadim anlayış, Türkiye Cumhuriyeti’nde hala devam ediyor. Daha önce Osmanlı’nın parçası olan, son yıllara kadar devlet hürriyeti bile taşımayan grupların eleştirmemesi bir şekilde anlaşılıyor. Daha kötüsü Mescid-i Aksa’ya bunu yapan İsrail bile normalleşme adı altında düğün, bayram yapan ve İslamiyet temsilcisi olduğunu söyleyen ülkelerin hazin hali. Bu ülke ve coğrafyada en kolay ve ucuz şey adam satın almak. Bir toprağı da ele geçirmenin, bir ülkeyi yönetmenin en kolay yolu oradaki adamı satın almak, emperyalizmin en kolay yaptığı şey. Ancak toprakları satın alsan bile yönetemezsin, üstünde yaşayan halk var. Onların başına öyle bir satın aldığın adamı koyarsın ki orayı, yerin altını ve üstünü yönetir, insanını sömürür. Arap coğrafyasının yaşadığı budur. İslam coğrafyası diye genelleştirmiyoruz. İslam bütün küresel olarak yaşayan evrensel bir dil. Geçen yüzyılın başında emperyalistlerin çizdiği haritalar üzerinden kendilerine yurt belirlemişler. Her seferinde yönetici atamayı başarmışlar. Tarihte istisna olan yöneticiler çıkmış ama onları da darbe ve suikastlar ile yok etmişler. Kuklacılar yerlerine mutlaka bir kukla bulmuşlar. Şu anda coğrafyanın hali bu. Uzun bir sürede bundan farklı olmayacak.” sözlerini kullandı.

YARAR: ROMA’DA İBADET EDİLİRKEN BÖYLE BİR SALDIRI YAPILMIŞ OLSAYDI DÜNYA DEVLETLERİNİN TEPKİSİNİN NE OLACAĞINI HESAPLAYIN!

Mete Yarar, “Diplomat Uluç Özülker, ‘Osmanlı savaşları kaybetmediği halde hep masada kaybettiği için büyük topraklar kaybettik’ demişti. Yunanistan da en önemli örneklerden biridir. Ben de ‘O masa bildiğiniz diplomasi masası değil. O masa Türkiye Cumhuriyeti’nin kendisiydi, Osmanlı’nın kendi coğrafyasıydı. Kendi coğrafyası dışında başka bir yerde ne zaman toplantıya girse, hepimizin malumu bir saldırıya uğrar ya da içeriden iç isyan başlatılırdı. Masadaki heyet Türkiye’den gelen isyan haberleriyle karşılaşır. Bunun örneği de Musul.’ demiştim. Masa dediğiniz yerde kaybettirdiğimiz alan diplomasimizin ve askeriyemizin zayıf olmasından kaynaklanmıyor. Türkiye’de kullanışlı materyalin bu kadar rahat olabilmesinden kaynaklanıyor. Bir müddet sonra bunların her biri unutuluyor ve bu insanlar karşımıza başka pozisyonlarla getiriliyor. Bu konu aynı zamanda Mescid-i Aksa’yı ilgilendiriyor. ‘İlk kıblesine sahip çıkamayanlar, son kıblesine de sahip çıkamaz’ lafı çok güzel bir laf. Müslümanların durumu da bu. Kaybettiğimiz yer kendi coğrafyamızın içindeki inançların içindeki kişiler. En önemli örneği FETÖ’cülerdi. Adalar mevzusu, arkasından Yunanistan’a karşı hiçbir savaşı kaybetmedik ama daha sonra imzaladığımız başka anlaşmalarda imtiyaz vere vere bugünkü Yunanistan oluştu. Yoksa Osmanlı’nın kaybettiği bir savaş yok. Dört başka olayın yüzünden bir coğrafyada Yunanistan diye bir devlet oluştu. Dünyada önemli kutsal yerler var, Mescid-i Aksa’ya eşit bir yere Roma dersiniz mesela. Roma’da ibadet edilirken böyle bir saldırı yapılmış olsaydı dünya devletlerinin tepkisinin ne olacağını hesaplayın. Dün gördük ki Türkiye Cumhuriyeti’nden hariç bu konuyla ilgili sesini yükselten bir ülke olmadı. Türkiye Cumhuriyeti Müslümanlarının ilk kıblesi değil, bütün Müslümanların ilk kıblesi. Bakış açısı, hayat duruşları ve diğerleriyle ilgili yaşadığımız bütün problemler en yakındaki BAE, Suudi Arabistan ve Mısır dahil olmak üzere bu konuda kimsenin sesi çıkmadı.” dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

‘İSRAİL İLE NORMALLEŞME DİYE DÜĞÜN BAYRAM YAPANLARIN HAZİN HALİNİ GÖRDÜK!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.