'FETÖ okullarında CIA elemanları öğretmen olarak görev yapıyor'

SupeHaber programcısı Nedim Şener, Hürriyet gazetesindeki bugünkü köşe yazısında, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'ndeki FETÖ ile mücadeleye değindi. Şener, yazısında, ''30 yılda yüzlerce şirkete, sivil toplum kuruluşuna ve yüz binlerce üyeye ulaşan FETÖ okullarında CIA elemanlarının öğretmen olarak görev yaptığı tespit edildi.'' ifadelerini kullandı.

SuperHaber programcısı Nedim Şener, Hürriyet'teki köşesinde Türk Cumhuriyetleri'nde, FETÖ'nün Amerikan istihbarat projesi olarak açtığı okulları kaleme aldı.

''CIA ELEMANLARI ÖĞRETMEN OLARAK GÖREV YAPTI''

Şener, "Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nde 30 yılda yüzlerce şirkete, sivil toplum kuruluşuna ve yüz binlerce üyeye ulaşan FETÖ okullarında CIA elemanlarının öğretmen olarak görev yaptığı tespit edildi." ifadesini kullandı.

''KIRGIZİSTAN'DAKİ AYAKLANMADA ROLÜ ORTAYA ÇIKTI''

Şener ayrıca, "Örgütün, Özbekistan’da olduğu gibi darbe girişimi ve devlet başkanına suikast girişimine adı karıştı. En son Kırgızistan’daki ayaklanmada rolü ortaya çıktı. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye, bu ülkelerdeki FETÖ şirketlerinin kapatılmasını, üyelerinin teslim edilmesini, okullarının da devredilmesini istedi. Ancak Türk Cumhuriyetleri’nden şu ana kadar okulları Türkiye’ye teslim eden olmadı." değerlendirmesinde bulundu.

''KIRGIZİSTAN CİDDİ ANLAMDA SAHİP ÇIKIYOR''

Şener yazısında şunları kaydetti:

"Bunun yerine isim değiştirerek, devlet kontrolüne alarak himaye etmeyi tercih ettiler. FETÖ’nün faaliyetlerinin kesin olarak sonlandırıldığı tek ülke Özbekistan oldu. Örgütün doğrudan faaliyetlerine devam ettiği tek ülke ise Kırgızistan. Kırgızistan yönetimi FETÖ üyelerine, şirketlerine ciddi anlamda sahip çıkıyor."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

'FETÖ okullarında CIA elemanları öğretmen olarak görev yapıyor' ile ilgili etiketler Nedim Şener FETÖ Hürriyet CIA Öğretmen köşe yazısı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.