‘CİNAYETİN BİR FETÖ KUMPASI OLDUĞU TEYİT EDİLDİ!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, 14 yıl önce öldürülen Hrant Dink davasında mahkemenin yeni verdiği ‘Cinayetin FETÖ’nün amaçları doğrultusunda işlendiği’ kararının perde arkasını masaya yatırdı.

ŞENER: BUNUN BİR KUMPAS OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI!

Nedim Şener, “Mahkeme Hrant Dink cinayetinin ‘FETÖ amaçları doğrultusunda işlenmesine göz yumulduğunu’ ve ‘bunun bir kumpas olduğunu’ teyit etti. Yıllardır anlatmaya çalıştığımız buydu. Dink nefret iklimiyle hedef gösterildi, tehdit edildi ama bunu takip eden ve bunu kullanan FETÖ’cüler vardı. Hrant Dink öldürülmeden önce İstihbarat Daire Başkanlığı içinde C5 isimli bir şube tarafından takip ediliyordu. Bu şubede aynı zamanda Muhsin Yazıcıoğlu, Malatya Zirve Yayını katliamında öldürülenler gibi kumpas olayları bir dosya içinde takip ediliyordu. Burada aynı zamanda Ergenekon operasyonuna dönüşecek kumpas içinde hedef alınan kişiler vardı. Biz bir anlamda öldürülecek olanlar ile öldürüldüğü söylenilenlerin takip edildiği bir yapıdan bahsediyoruz. Meğer işin başında FETÖ’cüler varmış. Bu konuda devleti suçlayanlara hep aynı cevabı veriyorum; Cinayet davasında yargılananların tamamı cinayet işlendiği tarihte devleti temsil eden kurumların başındaki yetkili insanlardı. Sonunda mahkeme bahsedildiği gibi bütün yazdığım dökümanların doğruluğunu teyit etmiş oldu. 2008’de yazdım, 2009’da tam da o iddiayla ‘Nedim Şener istihbaratçılar tarafından sızdırılan belgelerle’ şeklinde söylendi. İstihbarat FETÖ’cülerin elindeydi, bana belge sızdırmadılar. Ben o bütün belgeleri kimsenin okumaya zahmet etmediği Hrant Dink davası dosyasından aldım. Bu konuda FETÖ, Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek başta olmak üzere istihbaratçılar dava açtı. Mahkemede yargılandıktan sonra aldığım belgelerin üzerindeki notlar, tarihler, imza yerleri, elle karalamalar dahil olmak üzere aynıydı, Dink dosyasından aldığıma dair ifade verdim. Dokümanları Hrant Dink davasından gelen fotokopilerle benim elimdeki kitaba koyduğum fotokopi aynıydı. Üzerindeki gölgelemeler, kağıdın delindiği yer dahi aynıydı. O davadan bu yüzden beraat ettim. Hakikat birçok kişi tarafından biliniyordu. Sadece birileri gözünü kapatıyordu. Benim birçok zaman yaptığım gibi farklı yaptığım şey olmayan bir şeyi söylemek değil, olanı anlatmaya çalışmaktı. Nihayet o hakikatin hukuk önünde teyit edilmiş olması benim için gururdur. ‘Türkiye Cumhuriyeti katildir’in teyit edilmesini istiyorlardı. FETÖ’nün bütün unsurlarının rol aldığı açığa çıkmış olmasına, mahkeme sürecinde itiraflarla bunun desteklenmiş olmasına ve kararın bu yönde verilmiş olmasına rağmen hala devlet suçludur noktasına getirmeye çalışıyorlar. Devlet diye bir fail yok, kurum var. Devletin içinde çalışan insanlar var. Yetkilerini haksız ve hukuksuzca kendi çıkarları için kullanan insanlar var. Sorumluluk şahsidir, devleti suçlayamazsınız.” ifadelerini kullandı.


‘CİNAYETİN BİR FETÖ KUMPASI OLDUĞU TEYİT EDİLDİ!’

YARAR: NE ZAMAN FETÖ’NÜN YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI, NE AVRUPA’DAN NE DE TÜRKİYE’DEKİ BAZI LİBERALLERDEN SES ÇIKMADI!

Mete Yarar, “Önemli şeylerden bir tanesi, dava devletin üzerine ve TSK’ya ve belli kesimlere yıkılmak istendiğinde Avrupa, Türkiye’deki bazı liberaller  ve bazı kişiler bu davanın bir numaralı takipçisiydi. Ne zaman bu iş FETÖ’nün yaptığı konusuna gelindiği andan itibaren ne Avrupa’dan ne de Türkiye’den bu işe kimse katılmaz oldular. Kararın içinde önemli olan şeylerden bir tanesi de Nedim Şener’in geçmişte kitabında yazdığı şeylerin tamamının doğru olduğu ortaya çıktı. Mahkeme Şener’in yıllar önce suçlandığı, hatta birçok kişi tarafından eline dosya verilip konuşulduğunu söyleyen kişiler vardı. Kitabı böyle yazdı diyenler vardı. Bunun böyle olmadığı aslında başkalarına kitap yazdırıldığı ve o başkaları tarafından aklanmaya çalışıldığı bir durum var. Ancak hukuk bu bağlantıları ortaya koyarak, ilk kararını verdi. Süreç tamamlanıncaya kadar ilk anlamda mahkeme Şener’in söylediklerinin ve yazdıklarını ortaya koymuş oldu. Verilen cezalar basit cezalar değildi.” dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

‘CİNAYETİN BİR FETÖ KUMPASI OLDUĞU TEYİT EDİLDİ!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Hrant Dink hrant dink davası

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.