Nedim Şener: Cinayeti karartma işini sözde yas tutan gazeteciler yaptı

SuperHaber programcısı Nedim Şener, Memleket Aşkına'nın yeni bölümünde Hrant Dink cinayetine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Cinayetin karartılmasında bazı gazetecilerin parmağı olduğunu ifade eden Şener, "Cinayeti karartma işini sözde arkadaşıyım diyen onu tanıyorum diyen sözde yas tutan gazeteciler yaptı." dedi.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 15 yıl geçti.

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümünde Hrant Dink cinayetinin perde arkasını konuştu.

Cinayetin karartılmasında bazı gazetecilerin parmağı olduğunu ifade eden Şener, bunu Dink'e yakın gazetecilerin yaptığını söyledi. İşte Nedim Şener'in dikkat çeken açıklamaları;

"HRANT DİNK CİNAYETİ BİZZAT GAZETECİLER TARAFINDAN KARALTILMAYA ÇALIŞILDI"

Şimdi ortada bir gazeteci cinayeti var ve gazetecilerin karartığı bir gazeteci cinayeti var. Dünyada ve basın tarihinde böyle bir örnek yok, dünyanın bir çok ülkesinde bir çok gazeteci öldürülmüşür. Ama meslektaşları onları aydınlatmak için ellerinden geleni yaparlar. Türkiye'de ise Hrant Dink cinayeti bizzat gazeteciler tarafından karaltılmaya çalışıldı. Bak cinayetin operasyonel boyutu planlanması, icrası, soruşturulması ve kavuşturulması tam bir FETÖ istihbarat operasyonuydu. Ama burda kullanılan en büyük enstürman medya ve gazetecilerdi ve bu cinayetin bu cinayetin karartılmasında hem de kim Hrant Dink'e yakın olan gazeteciler bu işi yaptılar. Cinayeti karartma işini sözde arkadaşıyım diyen onu tanıyorum diyen sözde yas tutan gazeteciler tarafından yapıldı.

Dünya basın tarihinde yok bunun örneği veya dünya basın tarihinde bunu yapıpta utanmama diye bir duygu da yoktur biliyormusunuz. Mesela Ahmet Altan daha geçenlerde bir yerlerden ödün aldı falan. Geçenlerde yurt dışında ödül verdiler. Şimdi şöyle bir şey düşünebiliyor musun Mete ben bu cinayeti karartmak konusunda manşetler atmış olsam ister bilerek ister kazayen...

"BİZİ KULLANDILAR ALDATILDIK DE EN AZINDAN DİMİ? "

Taraf gibi bir paçavra bir FETÖ'nün paçavralarını çıkarmış olsam, yahu değil insan içine çıkmak ağzımı açmam. Değil ağzımı açmak ödül verseler 'durun ya ben bir hata yaptım, yaptığım haberlerin çoğu yalan sahteydi bizi kullandılar aldatıldık' de en azından dimi? Bir öz eleştiri yap, hayır arkadaş yüksek perdeden kendince hastalık derecesinde hala demokrasiden bilmem neden bahsediyor. En kötüsü ne biliyor musun kendi deyimiyle insanın en büyük üzüntüsü nedir diye bir şey söylemişti, yanılmış olmak. Yanılmış olduğunu hata yaptığını kabul etmeyen bir kişilik.

Nedim Şener: Cinayeti karartma işini sözde yas tutan gazeteciler yaptı ile ilgili etiketler Hrant Dink Nedim Şener gazeteci Agos Gazetesi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.