‘BİR LEŞ MAFYAYLA ARABULUCULUK YAPMAK SİZİN İŞİNİZ Mİ KARDEŞİM?’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarını ve yeraltı dünyasıyla ilişkideki gazetecilerin gerçek yüzünü masaya yatırdı.

ŞENER: PKK’YA TERÖRİST DİYEMEYEN, MAFYA VE TERÖRİSTLERLE ARASINA MESAFE KOYMAYAN GAZETECİ DEĞİLDİR!

Nedim Şener, “Selçuk Bayraktar’ın yazdığı metnin sitem kısmı çok az bir bölüm. Aslında şunu görüyorsunuz, ortaya çıkardığı ürün bütün iftiraların, hakaretlerin, ötekileşmenin bittiğini gösteriyor. Bayraktar’ın gücü ve şansı bu dönemde bunu başarmış olması. 15 Temmuz sonrası artık her şey ortaya çıktı ve güç kendini gösterdi. Bayraktar ‘Artık onların devri bitti’ diyor. Onlar yapacaklar, kötülükleriyle bir yere bırakacaksın. Bu ülkenin gençleri bu ülkenin maddeleriyle ürettiklerini, hava savunma sistemlerini Polonya gibi NATO ülkesine satıyorsa bu iş bitmiştir. Artık içerideki etki ajanları ve düşmanlar düşünsün. Hrant Dink, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin öldürülen gazeteciler listesinde yer alır ve basın müzesinde resmi vardır. Cinayetin karartılmasında rol oynayan Ercan Gün, yine aynı cemiyetin tutuklu gazeteciler listesinde ismi vardır. Bunu nereye oturtacağız? Ercan Gün tutuklandığından beri ben cemiyete adımımı atmadım. Şarlatanlar piyasayı öyle kaplamış ki, güya gazetecilik yapacaklar… Terör örgütüne terör örgütü diyemeyen adamlar şu ya da bu mafyayla beraber. Benim ne FETÖ ile, ne PKK ile, ne yardakçılarıyla, ne de mafya ile hiçbir ilişkim olamaz. Hadi Özışık’ın eleştirilecek konusu şu, suç kısmıyla ilgilenmiyorum ama gazetecilik dışına çıkarılan konu; bir siyasetçiyle leş bir mafya arasında arabuluculuk yapacak, ‘bu fitneyi yaymayın’ demek sizin işiniz mi kardeşim? Gazeteci mafyayla görüşür, görüştüğünü de yazar. Aradım, şunları söylediler der. Oturup ‘Bunu yapma reis’ falan demez. Bizi dinleyenler bu soytarılara gazeteci falan demesin. Bu gazetecilik değil. Terör örgütü PKK’ya terörist diyemeyen gazeteci değildir. Mafyayla ve teröristlerle arasına mesafe koymayan gazeteci değildir. Onlar birbirlerini eleştirseler de bu onları gazeteci yapmaz. Gazeteci bir olay hakkında bilgi aktaran, yorumcuysa yorumunu yapan ama olaya taraflı yaklaşmadan köşeye çekilen kişidir.” sözlerini kullandı.

YARAR: FETÖ’YÜ TANIMIYORSANIZ SİZ GERÇEKTEN TÜRKİYE’Yİ TANIMIYORSUNUZ!

Mete Yarar, “Selçuk Bayraktar, Polonya’ya 24 adetlik SİHA satılımı sonrası bir paylaşım yaptı. Teknolojide zorlandığını, yurt dışıyla rekabette zorlandığını söylemiyor. Devamlı Türkiye’deki bir grubun kendileriyle dalga geçmesinden, işlerini zorlaştırmasından, morallerini bozmak için uğraşmasından bahşediyor. Ne kadar canı yanmış ki Türkiye’nin bir NATO ülkesine bir havacılık ürünü satıyor. Sattığı gün aslında 16 yıldır çektiği ızdırabı da anlatıyor, tamamı insani. Ne kadar insanı olarak hırpalandıklarını ve yoruldularını anlatıyor. Böyle bir söyleme o kadar canım yandı ki. Düşman dersin, rakip dersin, potansiyel olarak uğraşıyor dersin ama kendi ülkende bu tür idamlara maruz kalmak çok zor. Bazı insanlar sanki Kandil yolun ortasıymış da geçerken de kahve içeyim şeklinde rahat sohbet ediyorlar. Anlatırken terör örgütü ve elebaşlarıyla ilgili çok rahat konuşmalar var. Son olayda Hadi Özışık bir mafya lideriyle telefon görüşmesi yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ertesi gün kendisini gazetecilikten çıkarttı. Türkiye’de FETÖ’cü olan, operasyonel gazetecilik yapmış olan insanları tutuklatmış ve bundan ceza almış olan, hatta Hrant Dink cinayetinin fiili anlamda karışanı olan ve bundan ceza alan insanlarla ilgili daha mahkeme yokken bu işin doğru olmadığını düşünüp çat diye karar verebiliyor. Soruyorum; ister FETÖ, ister DHKPC, ister PKK ile iktisatı ispatlanmış ve kendisi de bağlantılarını inkar etmeyen adamlarla ilgili herhangi bir faaliyet çıkarma işlemi yapılmış mıdır? Bu olayın araştırılması gereken bir sürü tarafı var. Asıl başka bir taraf var ki hukuki tarafın dışında bir komedi var. Geçen gün birisi en son atacağı tweetlerden birini atmış. Bu işin içinde yaşanan süreci izliyorum ama söylenenlerin dışında Türkiye’deki tabloyu da gözlemliyorum. Bugün yaşanacakları önceden teker teker konuşmuşuz. Bu durumların buraya geleceği o kadar belliydi ki. Bu olaylar bir turnusol kağıdı. FETÖ’yü tanımıyorsanız siz gerçekten Türkiye’yi tanımıyorsunuz.” dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

‘BİR LEŞ MAFYAYLA ARABULUCULUK YAPMAK SİZİN İŞİNİZ Mİ KARDEŞİM?’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Sedat Peker

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.