‘ARTIK ONLARI ‘ATATÜRK'ÜN KURDUĞU PARTİ’ SÖZÜ DE KURTARMIYOR!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır’ın, ‘Ordu satıldı’ hakareti ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast iddiasını konuştu.

ŞENER: ATATÜRK SEN BU REZİLLİKLERİ YAPASIN DİYE KURMADI O PARTİYİ!

Nedim Şener, "Mersin milletvekili sıfatını taşıyan bir zat, tank palet fabrikası ortaklık sözleşmesi üzerinden ‘Türk ordusu’ satıldı diyerek vurguladı. Kılıçdaroğlu da bir başka konuya atıf yaparak neredeyse o cümleyi ve kişiyi savundu. Türkiye’nin yaraları söz konusu olduğunda CHP'de sistematik olarak buna karşı bir anlayış gelişti. ’S-400’leri kaldıracağız, biz iktidara geldiğimiz zaman olmayacak’ diyen bir başdanışman. Aynı kişi, ‘Türkiye üzerinden Azerbaycan’a cihatçılar gönderiliyor’ dediler. Aynı ağızlar, ‘YPG terör örgütü değil' dedi. PKK’nın uzantısı olan YPG hakında gerçekleri gizlediler. 15 temmuza 'kontrollü darbe' dediler. Bunları düşündüğümde iyi niyet falan aramıyorum. Onları 'Atatürk’ün kurduğu parti’ sözü de kurtarmıyor. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün partilere siz Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu bir cumhuriyette kurulmuş partilersiniz, sizin onlardan hiçbir farkınız yok diyorum. CHP’yi Atatürk’ün kurmuş olması bugünkü CHP yöneticilerine bir avantaj kazandırmaz. Tam tersi öyleyse, milletvekili İbrahim Kaboğlu’nun başkanlığında dört partinin bir araya gelerek hazırladığı Anayasa ilkeler metnini nereye koyacağız? Atatürk sen bu rezillikleri yapasın diye kurmadı o partiyi. Atatürk’ün adını aldığın zaman ona layık olacaksın. Atatürk’ün koltuğunda oturmak değil marifet, ona layık olabilmek. Atatürk kelimesini Anayasa'dan çıkartmaya çalışıyorlar, başında da Kemal Kılıçdaroğlu’nun koruduğu ve kolladığı milletvekili var. Bunlar tesadüf mü? Yine Kılıçdaroğlu, grup konuşmasında İrini Harekatı kapsamında, gerçek olmayan bilgileri kamuoyuyla paylaşarak Türkiye’yi suçladı. Hatalarından geri dönmüyor. Türk ordusu satılmış kelimesi artık bunun en şahikalarından birisi. Hep söyledim, tarihe böyle geçecekler. Geçmişte toparlamaya çalışıp ‘Türk ordusu bizim ordumuz’ demişlerdi. Nereden sizin ordunuz? Siz ordunuzun Libya Harekatı’nda yanında mıydınız? HDP’liler ile asker gönderme konusunda metne imza koymadınız. Ordunun yanında olan Türkler Azerbaycan’a koştuğunda ‘Türkler cihatçıları oraya gönderiyor’ demek midir yanında olmak? Ordunun sahibi millettir. En kötü zaman olan darbe zamanı bile, orduyu kendi ocağı olarak gören bir milletten bahsediyoruz. Bu milletvekili toplumuna, değerlerine ve kavramlarına öyle yabancılaşmış ki Türk ordusuna ‘satıldı’ diyebiliyor. İleriki günlerde göreceğiz ki bu adamlar, Biden’ın, emperyalizmin, batının çıkarlarının yanında yer alarak orayı referans verecekler. Bugün biz unutsak bile yarın onlar kendilerini başka şekilde anlatacaklar." sözlerini kullandı.

‘ARTIK ONLARI ‘ATATÜRK'ÜN KURDUĞU PARTİ’ SÖZÜ DE KURTARMIYOR!’

YARAR: BU AĞIZDAN KAÇAN BİR CÜMLE DEĞİL, ARKA PLANDAKİ DÜŞÜNCENİN ÖN TARAFA DOĞRU AKSETMESİDİR!

Mete Yarar, "Böyle bir kelimenin sarf edilirken en az 10 defa düşünülmesi gerekiyor. 10 defa düşünsen bile bu sarf edilmemesi gerekiyor. Bir şeyin yanlışlığı ya da tartışılabilir olması bu ifadeyi orada kullanmak anlamına gelmez. Tank palet fabrikasının statüsü, oradaki icra konusundaki itirazları bir kenara koyuyorum ama bunu ‘Türk ordusu satıldı’ şeklinde zikretmek akıl tutulmasının da ötesinde. ‘Libya’ya cihatçılar gönderdiler’ fütursuzluğunu yapabiliyorlar. Arkasından ‘PYD seküler bir gruptur ama özgür Suriye ordusu cihatçı bir gruptur. O yüzden Türkiye, PYD ile çalışmalıdır.’ diyorlar. Öbür tarafta PKK/PYD ve diğer silahlı militanlar Azerbaycan’a giderken tek bir kelime etmiyorlar, arkasından da ‘Türkiye Azerbaycan’a cihatçı gönderdi’ diyorlar. Bunların yaptığını Rusya yapmadı. Rusya ki, bu coğrafyayı istihbarat anlamında Kafkaslar’da ondan daha iyi bilen ülke yoktur. Bu şahısın zikrettiği bu cümleyi cümleyi bizim yanımızda zikredemezler ama başka ortamlarda konuşulduğu kulaklarımıza geliyor. Devamlı konuşulan konulardan bir tanesi. Ağızdan kaçan bir kelime değil, arka plandaki düşüncenin ön tarafa doğru aksetmesidir. Burası peygamber ocağı, ben peygamber ocağına satılmış lafını konduramam. Askerlerimiz bugün onlarca ülkede bizim şanlı bayrağımızı şerefle ve onurla dalgalandırıyorlar. Şanlı ordu diyorsunuz, kendinizi Atatürk’ün temsil ettiği parti olarak nitelendiriyorsunuz. Bu şanlı ordunun komutanlığını yapmış bir şahsiyetle beraber buraya nasıl getiriyorsunuz bunu? Ergenekon ve Balyoz süreçlerinde yapılan hatalarla bunu nasıl örtüştürüyorsunuz? Eğer o hataysa bunu neden söylüyorsunuz?" dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

‘ARTIK ONLARI ‘ATATÜRK'ÜN KURDUĞU PARTİ’ SÖZÜ DE KURTARMIYOR!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Ekrem İmamoğlu Ali Mahir Başarır

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.